Beluchter keuken advies/gorgelend geluid vaatwasser

Christianv

  • #1
Hoi allemaal,

We hebben sinds een half jaar een nieuwe keuken in ons nieuwe huis. Nu maakte de vaatwasser vanaf het begin al een soort gorgelend geluid op het moment dat hij het water afpompt. Voor mijn gevoel komt dit uit de gootsteen zelf. Dit wou ik graag oplossen zodat we dit niet meer horen. Ik heb dan ook de sifon vervangen door een sifon met beluchter op aanraden van andere en de informatie die ik online vond.

Echter lijkt dit geen verschil te maken en horen we nog steeds het gorgelende geluid van het afpompen van de vaatwasser. Wat zou ik nog kunnen proberen zodat het afpompen van de vaatwasser zo min mogelijk geluid maakt?

Daarnaast een tweede vraag, er zit nu een sifon met een beluchter op maar ik denk dat dit dus eigenlijk niet nodig is omdat het geen verschil lijkt te maken. Is het verstandig deze te laten zitten of de oude sifon zonder beluchter weer terug te plaatsen? Zitten er nog nadelen aan een beluchter zoals hieronder geplaatst is te hebben?

Het ziet er op dit moment als volgt uit:

2024-02-02 17.21.06.jpg


Voordat ik de sifon vervangen had met een sifon met beluchter zag het er als volgt uit(dit is dus de oude niet huidige situatie):

2024-01-08 15.33.33.jpg
 

HenkL14

  • #2
Dat geluid komt vaak doordat de vaatwasser in de afvoer van de gootsteen spoelt. De aansluiting zit boven de sifon en dat is een open verbinding met het putje. Als de vaatwasser het water in de sifon laat vallen, hoor je dat geluid dus door het gootsteenputje terug.

Je zou eigenlijk hier twee sifons moeten maken. Eén voor de gootsteen en een aparte voor de vaatwasser. Dan is de losse sifon een geluidsdemper voor het water van de vaatwasser.
 

Christianv

  • #3
Ik heb de 2 sifons van bovenstaande fotos nu. De nieuwe met de beluchter en de oude zonder. Zou ik deze 2 ook kunnen gebruiken hiervoor? Dan zit ik wel met 1 sifon die aan de bovenkant open isof kan daar een dop ofzo op?

En heeft het nog nadelen dat er nu een beluchter in mijn keukenkastje zit?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Een afvoer hoor je altijd lawaai maken met afpompen dat doet wasmachine ook.
Maar jou aan sluiting heeft veel weer stand.
Als de afvoer wat achter langs loopt los zit dan is deze verzakt, want je sifon is ook uit gerekt (rood) omdat de moeren niet goed vast gezet zijn met tang.
Ook zit op de afvoer een haakse bocht ook weer stand.
Als de leiding liggend onder de kastjes door loopt en niet gebeugeld is daar is ie daar ook verzakt door die sifon.
Ook is de sifon door stroming langer geworden. (blauw)
1706958165976.png
 

Christianv

  • #5
Hoi @Henk253 de sifon is niet verzakt. Deze is namelijk vorige week net voor bovenstaande fotos gemonteerd. Zie fotos hieronder. Mogelijk wel verkeerd gemonteerd als ik jouw beschrijving lees. Hoe zou ik dit kunnen oplossen?

De vorige sifon(degene zonder beluchter gemonteerd door de keukenzaak) zat namelijk ook al zo De fabrikant beschrijft deze sifon ook als "in hoogte verstelbare inlaattule" daaruit maakte ik op dat je dit gewoon kon uitschuiven om het passend te maken. De sifon werkt verder ook prima alleen als de vaatwasser afpompt maakt deze dus veel lawaai. Misschien is dit ook wel normaal, maar wel irritant en ik zou dit liever weg hebben.

2024-02-05 12.57.06.jpg
2024-02-05 12.56.31.jpg
 
Laatst bewerkt:

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Dat geluid hou je je hoort water weg stromen en als ie bijna leeg is dan gaat afvoer klokken.
Of je moet eens proberen stop in de spoelbak dan word het minder maar weg krijg je het niet.
Die tuit zit net op de hoogte van de moer en had veel hoger gekunt, gelukkig zit onder het kastje een plankje dan kan ie niet weg zakken verder.
Er zit beweging in omdat er een rubber verloop in een 50 buis zit.
Je zou het eerste stuk 50 mm maken tot net onder je overloop van je cooker
 

Christianv

  • #7
Hoi @Henk253 dankjewel. Als ik het goed begrijp zou je heel de buis vervangen voor 50mm zonder rubber verloop? Kan je uitleggen waarom dit een beter resultaat dan de huidige situatie zal geven precies?

Ik zag nog op de website van de sifon dat deze door er een S-sifon ipv een P-sifon van te maken 60l/pm ipv 50l/pm kan verwerken. Zou dit nog een verbetering zijn of maakt dit eigenlijk niet uit?(dus geen 90 graden bocht aan het einde van de pvc buis waar de sifon op zit maar gewoon een buis die omhoog uitsteekt zoals hier beschreven https://www.walraven.com/nl/producten/mcalpine-universeelsifon-met-beluchter/
 

Kaajee

  • #8
Ik schat in dat je dit in geluid niets gaat schelen. Er stroomt gewoon water, en best veel.en hard, doordat de vaatwasser afpompt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu