Beitsen Tuinhuis

TallGuy212

  • #1
Ik heb dit topic gelezen: tuinhuis plaatsen over het schilderen van een tuinhuisje, maar heb toch nog wat vragen.

Wij hebben een tuinhuisje besteld van onbehandeld 19mm dik vuren. De buitenzijde van het huisje willen we hoofdzakelijk grachtengroen beitsen (obv alkydhars) met wat details in Ral 9010. De binnenzijde willen we eigenlijk afwerken met iets van een transparant middel.

Afhankelijk van de beits die je kiest zijn er blijkbaar grote verschillen in levensduur. 2jaar, 5 jaar en 7 jaar en uiteraard heeft alles zijn prijs.

Vraag is nu wat ik het beste kan gebruiken. Ik lees op het www over impregneermiddel, transparante beits en in het topic op dit forum lees ik iets over produkten obv lijnolie. Zijn deze te combineren? En hoe zit het met de duurzaamheid?

Ik begrijp overigens dat het ook mogelijk is om de buitenzijde te verven met een product obv lijnolie. Klopt dat?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Omdat u een nog onbehandelde ondergrond hebt zijn de mogelijkheden legio. Uw conclusie dat alle waar naar zijn geld is mag ook van toepassing zijn op schildersmaterialen. Dus die vraag is ook beantwoord.

Voorts kunt u buitenzijdig een transparante- of dekkende beits gebruiken en binnenzijdig bijvoorbeeld lijnolie. Voor de buitenzijde is het voor de duurzaamheid wel van belang dat het gebruikte product UV-filters bezit en u minimaal 3 lagen opbrengt.

U kunt ook het geheel van lijnolie voorzien. De duurzaamheid daarvan is niet eindig en moet elk jaar opnieuw worden gedaan. Voor beits is dit gemiddeld 3 jaar.

Belangrijk is ook dat u de delen die los aangeleverd worden en later constructief niet meer te bereiken zijn eerst voorbehandeld met het door u verkozen product.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
9
13
1
1
6
2
6
2
2
8
2
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu