Beitsen tuinhuisje

ArnoldHB30

 • #1
Ik krijg verschillende adviezen over het beitsen van een vuren (onbewerkt) berging.
De eén zegt eerste gronden de ander zegt gewoon beitsen.
En als ik bij een fabrikant op de site kijk, wil die mij wel 4 x de boel laten beitsen....
Wie heeft ervaring en een goed advies voor het beitsen van een vuren berging?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Dingena

  • #2
  Let op dat er op het blik staat dat het voor berging geschikt is of ga naar een speciaalzaak. Je zal niet de eerste zijn die een te zware beits op een berging zet, met alle gevolgen van dien..
  Niet gronden!!!!

  Ontvetten, schuren en dan de 1e laag verdund opzetten. (opheffen zuiging)
  Dan 3x puur opzetten, sorry maar het is nou eenmaal zo. (dit is gerekend met een kwast, als je het met een roller doen wordt er een dunnere laag opgezet en dien je het vaker te doen.)

  Wat ik bij onze laatste berging heb gedaan is de laatste laag in augustus opzetten, zo staat ie in iedergeval voor de winter goed in de beits en het werk verdeeld over het jaar, maar dat is persoonlijk, ik had in het voorjaar niet zoveel tijd..

  Mocht je dit teveel werk vinden en het geheel maar 2x beitsen dan zal je het resultaat na de winter zien en kan je weer aan de slag.

  Helaas is het nog steeds zo dat consumenten denken dat een fabrikant aangeeft hoeveel lagen je moet verven omdat hij de verkoop van de verf wil verhogen. De fabrikanten geven goed advies, en de testen waaruit de adviezen blijken zijn bekend bij de speciaalzaken, deze geven dus nav de fabrikant, de test en eigen ervaringen goede adviezen... en geen adviezen om de consument te 'pesten' :wink:

  In NL is het bevermerk..je weet wel..., een goed merk met duidelijke info op de blikken en op de website, kijk hier eens naar!
   

  Mwdecor

  Verfadviseur
  • #3
  Bij voorkeur niet-filmvormende beits gebruiken, verder volgens advies van Dingena.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu