Beide telwerken lopen op analoge elektriciteitsmeter

Frooijen

  • #1
Hallo,

Ik heb sinds een jaar mijn huis in Enschede. In dit huis zit nog een oude analoge elektriciteitsmeter. Ik heb in februari, maart en april geconstateerd dat beide telwerken (het normaal en het dal-tarief) gelopen hebben.
Ik lees overal dat het TF-signaal die dat mogelijk maakt al in 2021 is uitgezet. Medewerkers van de klantenservice van de netbeheerder zeggen ook dat het niet kan. De medewerker van de klachten-afdeling zegt echter dat het soms nog altijd kan voorkomen.
Mijn eerste reactie was, de meter deugd niet. Ik moet een andere meter (die heb ik al meteen na de verhuizing aangevraagd. Aan mij ligt het niet, dat ik nog een analoge meter heb.)

nu de vraag klopt het dat er soms nog steeds een TF-signaal kan worden opgepikt door de meter?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Soms kan een analoge meter best handig zijn.
Mocht je bijv. energie afnemen van "van de bron" dan wil die dat je gaat betalen als je energie teruglevert aan het net. (was gisteren in het nieuws)
Met een nieuwe meter kan men precies zien wat je gebruikt en geleverd hebt, met een oude analoge meter loopt het telwerk alleen achteruit als je levert en vooruit als je gebruikt en kan dus ook niet worden gezien wanneer en hoeveel je aan energie terug levert en je er een rekening voor sturen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Het is maar de vraag of omschakeling bij u via een TF gaat, kan ook via service relais.
Dan word de hele wijk geschakeld vanaf een centraal punt.
 

Frooijen

  • #4
De meter zou niet moeten schakelen volgens de netbeheerder. En die spreken zelf ook dat het vroeger via TF ging. Nu draait de meter al weer een maand op 1 uurwerk
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Je hebt Tf direct en Tf extern.
Ook al eens meegemaakt dat een hobbyist signaal zette op de nachtdraad waardoor de hele wijk altijd op laag tarief stond.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu