Bedieningsknop Pelgrim GVW820 niet meer leesbaar

Rst77

  • #1
Hallo,


Ik zag veel vragen over de Pelgrim GVW820 staan. Ons bedrijf is onlangs verhuisd. Op de nieuwe locatie was reeds een keuken aanwezig met een Pelgrim GVW820RVS afwasmachine. Nu we deze voor het eerst willen gebruiken, blijkt dat de klok niet meer leesbaar is. Op de zijkant van de klok zijn resten van cijfers/letters te zien, maar dat is niet meer te ontcijferen. Oftewel, het is totaal niet duidelijk welk programma er ingesteld is. Hij lijkt het verder nog prima te doen.

Op de voorkant van de knop zie ik een streepje staan die draaibaar is naar een streep op het paneel zelf, zodat ze 1 lijn vormen. Ik vermoed dat dit de stand aangeeft van 'einde programma', aangezien de afwasmachine in die positie niets doet. Draai ik hem verder, dan begint hij water te spoelen.

Pelgrim kan er een nieuwe knop op plaatsen, maar vraagt bijna 140 euro (zonder voorrijkosten), dat vind ik te duur omdat de klok nog prima functioneert. Kan iemand mij helpen door wellicht een foto te posten van een goed leesbare knop? Dan kan ik er misschien zelf weer met een stift of label de programma's op zetten. Alvast bedankt!

edit: Ohja, de handleiding biedt geen oplossing... die heb ik al gedownload.
 

Witte Hond

  • #2
Je zou bij een onderdelenzaak navraag kunnen doen wat een losse knop kost. Vaak is deze via de buitenkant te vervangen, door het dekseltje van de knop af te wippen, waarna een asje met daarop een moertje zichtbaar wordt en de knop te vervangen is.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik heb vanmiddag wat mailtjes gestuurd naar voormalige topicstarters op dit forum met een zelfde machine. Of ze een paar foto's willen insturen.

Kan niet beloven dat er wat uit de bus komt.
Als ik wat krijg zal ik het hier plaatsen.
 

Rst77

  • #4
Bedankt voor de moeite. Ik heb nog weinig zien verschijnen, dus ik hoop nog op reacties :wink:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Helaas geen reacties gehad! :(
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Misschien bij een kringloopbedrijf ?
 

Elektriker

  • #7
Ik heb een link voor je gevonden waar de knop te koop is voor zo'n 19 euro.
Link naar onderdelenleverancier verwijderd, mod. Hier kun je op merk, type en onderdeel zoeken.

Succes
Ronald
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu