Beckers gaskachel regelt deels als hij warm is

Lellatjuh

  • #1
Hallo,

Wij hebben dit jaar een stacaravan gekocht met daarin een beckers gaskachel. De kachel werkt maar alleen op 1 stand dachten wij. Echter zijn wij er gister achter gekomen dat wanneer de gaskachel warm is de regelknop deels wel werkt. Op laagste stand brand dan alleen de waakvlam. Er zouden 4 standen op moeten zitten volgens de draaiknop. Als de kachel warm is voel je wanneer je aan de knop draait dat het wat zwaarder gaat vanaf stand 2,5 tot 1, stand 2,5 tm 4 draait de knop heel los, als de kachel uit/koud is kan je de hele knop van links naar rechts draaien en voel je geen verschil en draait de knop dus heel los. Heeft iemand een idee wat dit kan zijn? We waren al op zoek naar een andere kachel tot we gister ontdekte dat het dus wel een beetje werkt....en als iets een beetje werkt is het niet helemaal kapot en kunnen we hem misschien maken. Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn?

16181281469193113264026999263087.jpg
 
  • Waarschuwing
    Klusidee
    Waarschuwing
  • Auto-Geen

    • #2
    De draaiknop met 1 t/m 4 is de thermostaat. Daarmee stel je de ruimte temperatuur in die gemeten word door de voeler aan het einde van het koperen capilair. Als de knop licht draait staat de gasklep open, voel je weerstand dan gaat ie dicht. Wanneer dat gebeurt is afhankelijk van de gemeten temperatuur.
     

    Lellatjuh

    • #3
    Dus het is heel normaal dat er wanneer het koud is dus geen weerstand op de thermostaat knop zit? Je kan hem dan namelijk zelfs niet op de waakvlam zetten, het is echt maar 1 stand als je hem net aanzet, na ongeveer een uurtje voel je lichte weerstand op de thermostaat knop en na ongeveer 1,5 uur kan je pas alleen de waakvlam aanzetten met deze knop als je hem dicht draait. We hebben nog geen weerstand kunnen voelen op de hele draai van de thermostaat knop, zou dit dan kunnen komen omdat we de caravan nog niet warm genoeg gestookt hebben bijvoorbeeld op stand 4.
     

    Jan

    Algemeen beantwoorder
    Moderator
    • #4
    Nee, dat is niet normaal.
    Laat er een installateur naar laten kijken.
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu