Bauknecht GSX 7798 - Lekkend rubber slangetje van €275,- !!

GeeDeeZet

  • #1
Ik hoop dat enige experts even naar mijn vragen kunnen kijken.

Ik zag dat b.v. gebruikers Henny/
Co de Witgoedman hebben nogal wat ervaring met het volgende probleem (zie b.v. ADG 934/1 NB Whirlpool lekkage "spoel / motor?" re

Gegevens:
Bauknecht GSX 7798; 4 jaar oud
NC854677901710

Voorgeschiedenis:
Zelf onderzoek gedaan, en het was duidelijk dat mijn Bauknecht GSX7798 een lekkend pomphuis had (eigenlijk alleen het slangetje). Pomphuis vermeldde (pp-tv-20).

Op dit forum gevonden dat hiervoor artikel 481236018358 gebruikt kan worden.

We hebben vervolgens alle informatie (inclusief het probleem met de benodigde artikelen) doorgegeven aan Bauknecht, en deze hebben een monteur gestuurd.

Resultaat:
Deze man had uiteindelijk NIET de mail gelezen, en heeft voor 45 minuten werk 275 euro gerekend.

De kosten zitten voornamelijk in het feit dat hij het complete artikel heeft vervangen door een MOTOR (481236158428) van eur 138,-. Hij heeft mij verteld (wijs gemaakt?) dat de door mij genoemde oplossing niet mogelijk is, aangezien het artikel niet meer verkrijgbaar is? Dat daardoor de totale motor vervangen moest worden?

Vragen:
- De gebruikte motor is een ander type dan diegene die normaal gebruikt wordt volgens mij; misschien een nieuwer model? Zijn deze universeel/uitwisselbaar?

- Klopt het dat nu de hele motor vervangen moest worden? Alleen het f^*ing :( slangetje was stuk (stukje rubber van een paar euro), maar zijn die artikelen nu echt zo gemaakt dat deze niet afzonderlijk te vervangen was?

- Hoe kan ik mijn frustratie omzetten in een effectief resultaat (lees: gedeeltelijke kostenvergoeding :D )...

Alvast bedankt voor je moeite,
Gerard de Zwart
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wanneer je op het forum een vraag had gesteld over dat lekkende pomphuis waren de beantwoorders graag bereid geweest om je te helpen het probleem zelf op te lossen.

Nu je de reparatie door een bedrijf hebt laten uitvoeren, heb je de diagnostiek én de oplossing van het probleem aan een ander overgelaten, en daar kan best wel een andere oplossing uit komen dan wanneer je zelf iets geknutseld had. Wanneer je een mailtje stuurt met beschrijving van de oplossing volgens Klusidee, zal een monteur daar echt niet naar kijken, hij stelt zijn diagnose liever zelf!

Dit forum is er niet voor bedoeld om een servicebedrijf (welke dan ook) te laten instrueren hoe zij een probleem moeten verhelpen. Zoals je in de forumregels kunt lezen, worden er op dit forum dan ook geen beoordelingen gegeven over verricht werk door monteurs of bedrijven, en ook geen uitspraken gedaan over prijzen van dat werk.

Er kan dus niet worden ingegaan op je vragen...
 

GeeDeeZet

  • #3
Hallo Kees,

Ik heb dit forum ook niet genoemd, en natuurlijk is de monteur vrij om zijn eigen conclusies te trekken.

Het gaat mij er ook meer om of het artikel inderdaad vervangen diende te worden door het genoemde geintegreerde totaalartikel, ipv alleen een vervanging van het pomphuis. Of het artikel inderdaad niet langer verkrijgbaar was...

Antwoord op andere vragen zou mooi zijn als mensen me op weg kunnen helpen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu