F7 storing bij Bauknecht GSXP7798

Bauknecht70

  • #1
Goedemiddag,

Onze ongeveer 5 jaar oude Bauknecht vaatwasser GSXP7798 heeft kuren. Het NC nr is 854677901760. Als het apparaat start stroomt er even water maar daarna stopt het apparaat en gaat het piepen en geeft foutcode F7. Ik heb wel al wat tips gevonden door de search te gebruiken maar nu is het rare dat ik het apparaat heb uitgebouwd en nu doet hij het wel... Hebben jullie tips waar ik gericht op kan zoeken? Verder viel me op dat er van de rubberen blokjes bij de aansluiting van de achterkant op de bovenste sproeier een paar stukjes ontbreken. Dat is echter volgens mij al een tijd zo. Er stroomt nu goed water door de aanvoerslang ( voel en hoor ik)

Grtz en bedankt voor tips...
Fred
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
F7:7 x Knipperen is een flowmeter storing. Een flowmeter is als ware een apparaatje dat pulsjes afgeeft naar de electronica, zodat deze weet dat er water in de machine komt. De flowmeter zit in het labyrint (grote watertank) aan de linkerzijkant.
 

Bauknecht70

  • #3
Dank je Jan. Heb je misschien een idee waarom het apparaat ingebouwd wel een storing geeft en uitgebouwd niet? Ik zat te denken dat de water toevoer misschien makkelijker gaat als de toevoerslang mooi recht loopt. Aan de andere kant moet de waterdruk groot genoeg zijn om wat bochtjes te overwinnen, lijkt me.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Komt er geen knik in de slang bij het inbouwen ?
 

Bauknecht70

  • #5
Nee, volgens mij niet. Ik merk wel dat als ik aan het begin van het programma aan de invoerslang van het water rammel, de machine goed opstart. Als ik het niet doe krijg ik storing (F7 zoals gezegd) Als ik een nieuw onderdeel moet bestellen (flow meter) maakt me dat niet uit maar ik heb begrepen dat het ook aan andere electronica kan liggen en dan is een flow meter bestellen een beetje zonde

Alle tips zijn welkom want ik weet hoegenaamd niets van vaatwassers...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Mogelijk zit er een los contact bij de aquastop, dat is het grijze blok dat aan de kraan geschroefd zit, meestal zijn die niet los te halen, een draadbreuk zou ook kunnen maar lijkt me onwaarschijnlijk.
Als u zich niet vertrouwd hiermee schakel dan een monteur in.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu