Deur sluit niet van de Bauknecht GSXP 7798/2

Tiny

  • #1
De deur van onze Bauknecht GSXP 7798/2 gaf een harde klik, net of er iets afbrak. Op de grond lag een zwart pinnetje. Nu wil de deur niet sluiten. Doet het wel, maar we moeten de deur met een stok tegen houden. Iemand enig idee? Ik vermoed iets onderin de deur, een veer ofzo? Zo ja, kunnen we dat zelf repareren of moet de monteur langs komen!

We hebben wel altijd problemen gehad dat de deur een beetje stroef ging, maar na schoonblazen met stomer ging het weer beter. Later met siliconenspray in gespoten. Toen ging ie als een veertje!! HAHA
854677901780 330518000120
 

Tiny

  • #3
Henny, het lijkt er wel op. Verklaart alleen het 1cm palletje niet die eruitsprong. Maar jij denkt dat het de balans systeem is. Heb je enig idee of het veel werk is om m los te maken om te kijken wat er precies is? Ik moet natuurlijk wel iets bestellen en weet niet of het het goede is. Of moet ik het gewoon gokken en gelijk ook voor de andere kant bestellen? Bvd Tiny
 

Henny

  • #4
Tiny, hoor je bij het openen en sluiten van de deur een schrapend geluid?
(van metaal op metaal)
Als dat het geval is kan je er van uit gaan dat de kunststof geleidernokken verbrokkeld zijn. (komt doordat deze tegen de hete kuipwand zitten)
Tevens kan de metalen breekband gescheurd zijn.
Om te constateren welke onderdelen vervangen moeten worden
(ik zou in ieder geval de twee kunststof nokken vervangen) zal je de machine moeten uitbouwen en de zijwanden demonteren om te zien of de breekbanden defect zijn .
Ook kan het zijn dat de scharnieren ontzet zijn, doordat de deur hard is opengevallen of er iemand opgevallen is. Hierdoor zal de deur ook niet goed sluiten.
Wordt de deur wel normaal geremd bij het openen?
 

Tiny

  • #5
Henny, De deur valt open, is goed zwaar. De deur maakt niet echt een metaal op metaal geluid. Het zelfde bericht staat ook bij wit/ bruingoed. Ik had het niet zo snel door waar ik het bericht dropte. Ene Jan reageert en zegt dat het de deurslot is. Dit betwijfel ik. Ik ga woensdag de machine open maken. Bedankt tot zover.
 

Henny

  • #6
Als de deur niet geremd wordt, zullen de breekbanden inmiddels gescheurd en/of losgeschoten zijn.
Hierdoor vallen de veren uit de houder en zal de deur open vallen.
Als de deur hierna niet meer goed in het slot valt, zijn mogelijk de scharnieren enigszins verbogen.
Als je de defecte onderdelen gedemonteerd hebt, controleer dan eerst of de deur weer goed sluit.
 

Johnie

  • #7
Twee gliujblokken vernieuwen aan weerszijden en twee trekbanden vernieuwen
dan is het opgelost
 

Tiny

  • #8
Idd. Trekband gebroken aan 1 kant. Makkelijk om te vervangen. Maar.... nu sluit deur nog steeds niet lekker. Schiet nog open. Er staat druk op vanaf onder lijkt het wel. Toch de scharnieren? Monteur erbij halen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu