Bauknecht gsf 1581 geeft foutmelding

Kester

  • #1
Gsf 1581 WS
servicenr 8546 158 01721
serienr 33 0337 017129

Na tiental minuten begint de vaatwas rare geluiden te maken, blijft een tijdje 'op de sukkel' en stopt dan. De startknop knippert 8 keer en wacht dan telkens een secondje waarna hij opnieuw 8 keer knippert, het lampje naast het spoelprogramma staat ook aan.
Wat kan dit betekenen?
 

Kester

  • #2
Weet er echt niemand wat deze code zou kunnen zijn?
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #3
Pomp die wel af,of doet helemaal niets dan 8 keer knipperen. :?
 

Kester

  • #4
Hij pompt zeker af, wij wassen meestal in programma 50° en daar stopt hij na afpompen en al deeltje spoelen.
Bij 65° doorloopt hij een twintigtal minuutjes van t programma, en bij 70° hebben we t meeste 'succes', daar klinkt alles normaal gedurende ongeveer een uur, dan komt ook de miserie.
Het klinkt alsof er een motortje of pomp moeite heeft om aan te zwengelen en telkens opnieuw probeert, de laatste keren komt daar nu ook een piepend geluid bij. Watertoevoer en afvoer klinken normaal, programma alleen spoelen doorloopt hij trouwens zonder fout. Er staat nooit water onderin na afloop. De filters zijn proper. T is ons een mysterie.
Ik ken wat van electronica en heb al naar de besturing zitten kijken maar daar vind ik niets mis. Het zou aan de sensoren kunnen liggen, maar waar zitten die ondingen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Maken de draaiarmen wel hun rondjes ?
 

Kester

  • #6
Ik denk het wel want bij het 70° programma waar toch een groot deel van afgewerkt wordt klinkt alles het eerste uur normaal en de vaat is ook al proper op het moment dat alles stilvalt. Moesten de draaiarmen niet werken dan zou ik toch vuilresten op de vaat moeten vinden? Manueel kan ik ze vlot laten draaien...
 

Kester

  • #7
Na twee keer de soda-reinigingsmethode met slechts 1 goede wasbeurt weer foutcode. Gemerkt dat het roostertje van de waterindicator sterk vervuild is met wit spul. We krijgen dat roostertje er niet uit, dus maar een beetje ter plaatste proberen schrobben. Daarna spoelprogramma willen draaien maar nu geeft hij F4. T ligt dus wel aan de WI, maar hoe kunnen we die beter bereiken om te reinigen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Probeer de sodamethode nog een paar keer, sterke vervuiling is vaak niet zo snel weg.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu