Vaatwasser Bauknecht GSF 5344 geeft storing

KlaasUtrecht

  • #1
Ik heb deze vaatwasser nu 19 jaar das mag nergens over klagen... Maar ik wil hem zo lang mogelijk in gebruik houden, ook omdat hij heerlijk eenvoudig in de bediening is en super handig kwa indeling.

Deze week zijn er problemen opgetreden, met name bij het programma op 65 graden. Zoals gewenst gaat de machine eerst spoelen, dan wassen en zou daarna moeten gaan drogen. Dat wordt allemaal aangegeven door de 4 indicatorlampes links boven op het bedienings paneel.

MAar nu gaat hij niet meer drogen, echter het lampje boven de Start knop gaat knipperen. Na lang indrukken van de startknop gaat hij verder met het programma maar staat dan binnen een minuut of zo op End, zonder te drogen.
Als ik daarna het korte programma doe door op 40 graden te draaien wordt het drogen WEL uitgevoerd!

Ik heb eerder storingen gehad en kon deze meestal oplossen door de filters te reinigen en/of de machine schuin te houden om overtollig water op de bodem te verwijderen. Er zit nu echter GEEN water op de bodem, filters zijn schoon en alles lijkt verder OK.

Ik lees dat soms de NTC voeler vervangen moet worden, maar hoe kan ik dat doen? Ik ben wel technisch maar heb geen specifieke ervaring met vaatwassers. Ik heb wel het paneel onder verwijderd en kan dan de electronica zien.
Iemand tips...?
 

KlaasUtrecht

  • #2
 

KlaasUtrecht

  • #3
Hier zitten de nummers bij die je bedoelt hoop ik?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Het knipperen van het startlampje is een foutcode , dus hoe vaak knippert deze?
 

KlaasUtrecht

  • #5
Het Start lampje blijft knipperen. Maar het lanmpjes van het 65 graden programma gaat uit, inplaats daarvan gaat het Spoelen lampje branden.
Dus na optreden storing:
Spoelen lampje brandt.
Start lampjes blijft knipperen (ca. 2x per seconde)
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Ik zou eens kijken of de connector op het verwarmingselement nog goed is ,de foutcode die hij geeft is verwarmingsfout.
 

KlaasUtrecht

  • #7
Dank voor je antwoord. Ik heb alle bedrading gecontroleerd, losgemaakt van de plastic verdeler met alle stekkertjes (zie foto), de contacten gereinigd en weer gemonteerd. Alleen dieper in de machine kan ik niet komen met mijn handen.
Storing is nog dezelfde, bovendoen wordt de machine tijdens wassen wel gewoon heet dus ik denk niet dat dit het is.
Is er trouwens een lijst van deze storings codes? Ik heb er geen kunnen vonden voor dit natuurlijk al oude type.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #9
Draait de hoofdpomp eigenlijk wel?
Dit kan ook F3 melding geven omdat het water niet gecirculeerd wordt en dus niet snel genoeg op temperatuur komt.
 

KlaasUtrecht

  • #10
Ja, de hoofd pomp draait. Het wassen klinkt ook normaal, de machine loopt vol en de afwas wordt ook wel schoon. MAar voodat het afpompen en drogen moet begonnen lijkt het steeds fout te gaan.

Ik heb vandaag ontdekt dat het probleem alleen optreedt bij 65 graden programma. Het 50 graden programma loopt wel helemaal af, tot en met drogen toe. Vaat is schoon dus dit kan ik voorlopig blijven doen maar ergens is er natuurlijk toch iets mis...

Mijn gok is dat hij te heet wordt met het 65 graden programma? Misschien toch een defecte temperatuur voeler? Kan ik die evt. zelf vervangen? Hij lijkt helaas buiten bereik van mijn vingers te zitten.
 

KlaasUtrecht

  • #11
Monteur is geweest, hij denk dat het de elektronica is. Ook omdat bij het draaien van het 50 graden programmas alles normaal werkt, alleen 65 graden stopt hij.
Reparatie zou 200 euro kosten, en dat doe ik niet meer. Wel 60 euro moeten afrekenen voor voorrijden en diagnose...
Is er nog iets dat ik zou kunnen doen? Zelf de printplaat vervangen?
Anders is dit helaas het einde van een tijdperk... :cry:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu