Bauknecht gsfs 4449 afwasser lekt uit beide slangen op bodem

Mr blue

 • #1
Geacht Forum.
Mijn simpele afwasser (geen foutcodes) lekt uit beide doorzichtige slangen die op de lekplaat uitkomen. Kennelijk teveel water in de machine. Hij pompt wel af, maar dit gaat pulserend, niet continu dus.Hoort dit zo, of zou de pomp toch niet helemaal goed zijn? Heb de niveauschakelaar al vervangen, maar zonder resultaat.
Bij voorbaat dank voor uw reactie.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
 • #2
Niet een scheur in de onderste sproeiarm?
 

Mr blue

 • #3


De sproeiarm is goed. Maar er onder zie ik in de voet van het plastic 2 scheurtjes. Of hoort dit zo? Ze zijn namelijk precies parallel en mooi recht. Alvast dank voor uw antwoord.
 

Mr blue

 • #4
HELAAS NOG STEEDS NIEMAND DIE EEN IDEE VOOR EEN OPLOSSIG HEEFT. Met vriendelijke groet, Mr B
 

Mr blue

 • #5
Vreemd dat niemand een oplossing heeft. Moet toch vaker voorkomen. Het is een oudje (10jaar) dat is zo, maar hooguit 20x gebruikt. En recentelijk wel 5x doorgespoeld met soda.

Deze site, dit platform, is eigenlijk de enige mogelijkheid om zelf iets te kunnen repareren. Bij de merken (Whirlpool, Bauknecht, Indesit, allemaal dezelfde importeur) moet je niet aankomen, want die geven geen enkele info: "wij willen niet aansprakelijk zijn voor doe het zelf reparaties." En als je een reparateur laat komen kost dat zeker de helft van de prijs van een nieuw apparaat. Meestal meer.
Het is bijzonder grappig dat de overheid juist nu voor veel geld een campagne is begonnen om ons te stimuleren om dingen te repareren. Ze hebben kennelijk geen flauw benul van de realiteit. De meeste dingen zijn niet te repareren, en kan het wel, dan maken de fabrikanten het ons zo moeilijk mogelijk. Daarom hulde voor deze site.

En kan verdorie me nu iemand een oplossing bieden?
Met vriendelijke groet, Mark (mr B)
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
 • #6
Hij pompt wel af, maar dit gaat pulserend

Als er glas in zit dan kan dat pulserend gaan , te weinig info om daar wat zinnigs over te zeggen.
Pompt hij wel volledig leeg?
Als het toestel te ver naar voren staat bv de achterste poten te ver uitgedraaid dan kan er te veel water in de goot komen.
Deurrubber nog heel onder deur?
Hoe hoog staat het water dan.
Komt helemaal niet vaak voor en als het voorkomt is het een scheur of bijna opengebarsten sproeiarm.
Soda is heel slecht voor RVS.
Een vaatwasser niet gebruik is veel slechter dan wel gebruiken.
 

Mr blue

 • #7
Machine staat waterpas, pomp gecontroleerd en rubbers ok. Sproeiarmen in nieuwstaat.
Kreeg van lid Dsterk de suggestie dat het weleens aan het labyrinth met ingebouwde flowmeter zou kunnen liggen. Daarom heb ik 3 concrete vragen:
1) Is het zinvol om dit onderdeel dan maar op de gok te vervangen (ongeacht die 40 euro)?
2) Kun je niet eerst dit onderdeel testen of het werkt?
3) Zou iemand z'n mening kunnen geven over de foto's hierboven: scheuren of gewoon gemonteerd zoals het hoort?

Bij voorbaat dank voor uw antwoord, Mr Blue
 

Mr blue

 • #8
Algemene vraag instapmodellen Bauknecht, Indesit en Whirlpool afwassers, want die zijn allemaal hetzelfde. WELK ONDERDEEL BEPAALT HOEVEEL WATER ER IN DE MASCHINE KOMT TIJDENS HET WASSEN? Want dat is mijn probleem: net iets teveel water. De mijne heeft een niveaukamer wat ook soms wel heel verwarrend "labyrinth" heet met ingebouwde flowmeter. Dus: is het de flowmeter, het gehele labyrinth of iets anders dat er voor zorgt dat ik teveel water krijg? Met vriendelijke groet, Mark.
 

Mr blue

 • #10
Ja, precies die heb ik vervangen zonder enig resultaat. Het water staat nog steeds tijdens het draaien net onder de onderste sproeiarm. Is dat normaal?
Heb inmiddels het onderste deurrubber gedemonteerd en weer gemonteerd: niets mis mee.
En als ik tijdens het draaien even de klep open doe, draaien beide sproeiarmen.
Ook kan ik met zelfs een loep in de onderste arm geen scheurtje ontdekken.
U zegt dat ik geen niveaukamer heb. Maar ik heb wel een hoog plastic ding aan de zijkant van de machine waar water door heen gaat. Er zit een elementje op met twee draadjes. Is dat het "ding" dat het waterniveau bepaalt? Is het niveau het euvel? En wat moet ik dan vervangen?
Hoop van allen maar zeker S.oldeerbout te horen, met vriendelijke groet, Mark.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
 • #11
Lekt het toestel al bij water innemen of pas bij draaien van armen?
Is 481253029431 nog heel?
Dit rubber ging heel vaak stuk en spoot dan water naast de pijp.
Als het water zo hoog is dat het zo die overloopslangetjes kan bereiken dan is het te hoog.
Als ergens water horizontaal spuit dan veroorzaakt dat een klein golfslagbadje en water klotst dan via de overloop.
 

Mr blue

 • #12
De heer of mevrouw Soldeerbout wil ik van harte bedanken voor alle tijd en moeite die in mijn probleem werd gestopt. Maar ik ben er nu klaar mee, en de Bauknecht slechts hooguit 30x gedraaid gaat naar het grofvuil. Mijn advies: koop nooit een Bauknecht want ze zijn zeer gebrekkig en zo goedkoop mogelijk geconstrueerd. Ik kan dit overigens onderbouwen. Als specialist in oldtimer auto's heb ik natuurlijk weinig verstand van vaatwassers, maar wel van afdichtrubbers. Het onderste afdichtrubber van deze machine is lachwekkend, of nee om te huilen. Dat gaat altijd lekken, daar hoef je geen doorgestudeerd technieker voor te zijn.
Overigens wil dit niet zeggen dat relatief goedkope machines altijd slecht zijn. Ik heb zelf een Indesit wasmachine die het al 20 jaar (met nieuwe koolborstels) doet en mijn andere afwasser van het merk Zanussi heeft een zichtbaar zeer goed onder afdichtrubber en werkt al 10 jaar perfect.
Nogmaals mijn dank aan Soldeerbout die mij van advies diende terwijl het eigenlijk vanaf begin af aan kansloos was. Deze machine is zo slecht bedacht dat elke hulp eigenlijk een vorm van stervensbegeleiding is.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu