Bauknecht GSF 1471 lekkage bodemplaat

Gravel

 • #1
Hoi,

GSF 1471 knippert 2x en laat zich niet resetten. Lekkage naar de bodemplaat wat ik hierzo op deze geweldige site ben tegengekomen.

Bestaat er een dwarsdoorsnede / tekening van dit apparaat. Van zowat alles bestaan er handboeken etc maar van witgoed kan ik op Internet vrijwel niks vinden.

groet,

Erik
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Gravel

  • #2
  Inmiddels machine van de plek gehaald. Met wegtillen kwam dr aardig wat water uit. Frontplaat verwijderd en laten draaien. Geen lekkage intern zichtbaar en machine lijkt ook verder droog.
  Laten draaien en leek het normaal te doen maar loopt in programma 40C vast in storing 8x knipperen. Nogmaals geprobeerd in programma 70C en ook daar in storing 8x. Zeven zijn schoon.
  Machine lijkt/klinkt als onvoldoende water opgevoerd te krijgen er er staat dan ook geen/weinig water inde machine. Voorspoelprogramma loopt wel normaal dus de pomp en waterflow moet dan OK zijn? Toch?

  F8 wil volgens lijst hier elders op de site zeggen dat er een probleem is met de waterhoogte.
  Mogelijke oorzaken:
  - WI (water indicator) defect,
  - zeven geblokkeerd,
  - water schuimt teveel,
  - pan of schaal heeft zich met water gevuld,
  - circulatiemotor functioneert niet stabiel.

  Heb de machine op een 57cm hoog tafeltje staan om er makkelijker bij te kunnen maar dat mag toch niks uitmaken???

  Wie kan hier een suggestie over doen?!

  Alvast dank!

  MVG,
  Erik
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #3
  Vergis je niet , als je het toestel hoger zet op een tafeltje moet de afvoerslang hoger als de kuip zijn anders loopt hij vanzelf leeg met F8 als gevolg.
   

  Gravel

  • #4
  Top advies.
  Machine omlaag gezet en heeft nu alweer drie probleemloze spoelbeurten achter de rug.

  Top-site dit!! Grote complimenten.


  Basisvraag blijft echter of er een site is waar tekeningen van witgoed te vinden zijn.

  Internet staat vol met handboeken over autos motoren boten en allerlei spullen waar ik iets meer verstand van heb dan van witgoed.
  Witgoed lijkt een sector die zichzelf zoveel mogelijk afschermt. Klopt dat of kijk ik gewoon niet goed???

  Nogmaals dank.

  Groet,

  Erik
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Er zijn voor Bauknecht/Whirlpool apparaten wel wat explosietekeningen op het internet te vinden, maar dat is lang niet voor elk model zo en je moet weten waar te zoeken... Als je al wat vindt, dan alleen m.b.v. het servicenummer / 12 NC code.

  Voor de rest is de witgoed markt inderdaad tamelijk afgeschermd, er zijn voor maar weinig merken explosietekeningen te vinden, behalve voor twee grote fabrikanten (BSH en Electrolux). Voor de overige merken zijn dergelijke tekeningen alleen beschikbaar voor (officiële) reparateurs.

  Datzelfde geldt voor schema's en andere servicedocumentatie, daarvoor is (officieel) al helemaal niets te vinden, voor geen enkel merk witgoed. Heeft zo zijn redenen, één ervan is dat de witgoedfabrikant niet graag heeft dat er door leken aan de apparatuur geknutseld wordt. Anderzijds zou je het ook een soort bescherming kunnen noemen.

  Er zijn overigens wel fabrikanten die op aanvraag documentatie toesturen. Welke dat zijn weet ik niet. Zelf beschik ik voor een aantal merken over technische documentatie, maar het is me op straffe van nooit meer mogen gebruiken verboden die documentatie aan anderen door te geven! Degene van wie ik dat beschikbaar heb betaalt namelijk een berg abonneekosten daarvoor. Als ik wat kan opzoeken in die documentatie (servicenummer absoluut noodzakelijk!) dan zal ik dat doen en zo proberen te helpen. Maar afstaan / kopieren doe ik niet.

  Er bestaan enkele (buitenlandse) sites waar je van sommige, vaak oudere apparaten de schema's of zelfs gehele documentatie kunt downloaden. Is wat copyright e.d. eigenlijk niet geheel in de haak, maar kan soms een uitkomst bieden om te weten te komen hoe zoiets in elkaar zit.

  Als je zoekt met 'free servicemanual bauknecht' kom je al een paar ervan tegen. :wink:

  Ik ben overigens zelf géén witgoedmonteur.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu