Banen in spuitwerk.

dennisvti

  • #1
Hoi,

Ik heb mijn muren gespoten met een proffesioneel toestel (het blauwe merk) in combinatie met pure mat SF verf. Deze heb ik met warm water tot 10% verdund. Nu heb ik licht grijze en donker groen gedaan. De lichtgrijze muur is perfect zonder enige baan. Maar de donker groene blijft maar verticale banen hebben en lijkt nog wat te glans te hebben op deze plekken. Ik heb beide muren allereerst het zelfde gespoten. Gister heb ik om eens te testen eerst verticaal gedaan en dan horizontaal. De muur was nat helemaal perfect en strak. Maar na ongeveer 20 uur zie ik wederom verticale banen. Dit terwijl mijn laatste spuitlaag horizontaal was. De muren zijn vers gestuct, voorbehandeld met fixeer 1 op 4 en zijn licht geschuurd met een giraffe met fijne korrel en voelde 100% glad aan.

Wat gaat hier verkeerd? Of moet de verf langer drogen nog gezien hij extreem mat zou moeten zijn en toch nog wat glanst op de plekken die banen lijken.

Nogmaals de lichtgrijze kleur heeft hier geen last van en was ook 10% verdund.

Gr, Dennis

20230426_125840.JPG 20230426_125850.JPG
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Is de muur 100% vlak?
Hoe is de opbouw, gipsplaten of metselwerk?
 

dennisvti

  • #3
Hoi, de muur voelt zonder hobbels en dergelijke en het betreft een voorzetwand met hout, isolatie, osb platen en daarover stucplaten en daarover is de stuc gedaan. Er zitten nu 2 lagen verf en een laag fixeer op. De spuit hadden we eerst afgesteld op karton en gaf een mooi spuitbeeld zonder happen en dergelijke. Tijdens de eerste laag zag je die banen tijdens het drogen. Waarschijnlijk omdat de muur toch nog iets zoog. De tweede laag was helemaal egaal.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Mijn eerste gedachte was dat zijn de naden van gipsplaten. Als je een rij ertegen houdt, is de wand daar vlak?
 

dennisvti

  • #5
Het lijkt meer op die 25cm van de 517 tip qua afstand. Ik heb de banen verder overlapt en de tweede keer best een goede laag erop gedaan. Gezien de verf nog wat glans heeft denk ik toch dat hij niet goed droog is (hoop ik). Dit is namelijk extreem matte verf en die zou niet mogen glanzen en banen geven (verlengde droogtijd vertrager)
Ik probeer het wel een paar dagen. Wat is anders een betere wijze? Eerst horizontaal spuiten en dan verticaal of alleen verticaal proberen?
 

Ferio12

  • #6
Hi Dennis,

Was het nog gelukt?
 

dennisvti

  • #7
Hoi,

Heb de roller gepakt voor die muur. Probeer later wel weer met nieuwe tip.
 

Ferio12

  • #8
Welke tip ga je nu gebruiken?
 

dennisvti

  • #9
517 is voor de verf die ik nu had. Maar ik ga voor een 619 (die kon ook) iets grotere opening en bredere straal. Gezien de verf best dik is.
 

Ferio12

  • #10
Was toevallig met graco in contact en had het gelijk even gevraagd. Hij zei:

it looks more like it was sprayed unevenly. The spacing may not have always been consistent.
 

blauwpet

  • #11
Wel eerst de S.kk.ns primer aangebracht?
 

dennisvti

  • #12
Nee, had die van S.gma gedaan. 1 op 4 gemengd. Dus dat zou verder goed moeten zijn.
Vreemde is dat de grijze muur werkelijk perfect is. En nu met een goede roller ook zonder banen. Heb niet het idee dat ik afstand veranderd heb tijdens het spuiten.
 

Ferio12

  • #13
Zou de nozzle/tip niet goed schoon kunnen zijn? Dat je toch hierdoor een afwijking krijgt?

Als je eerst de grijze hebt gedaan en daarna de groene zou dat misschien kunnen, of wellicht toch voorstrijk dat hiervoor zorgt?
 

dennisvti

  • #14
Ik zag op de 517 tip dat deze een rare inkeping had. Miste een stuk metaal. En leek beschadigd. Zal wel een foto maken. De andere tips welke ik heb waren wel egaal.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu