Lichte banen bij verven van de muur met Sigma Perfect Matt

Playboyzalm

 • #1
Hallo allemaal,

Een paar maanden geleden zijn de muren gestuckt in mijn woonkamer, deze zijn naderhand geschuurd. Hierna heb ik de muur afgenomen en met primer Sigma Prim geverfd echt perfecte primer. Omdat er natuurlijk licht op de muur schijnt en het in de woonkamer is wou ik zorgen dat de muur er goed strak uit kwam te zien.

We kozen voor een donkere kleur en hebben deze geverfd met Sigma Perfect Matt, echter inmiddels zijn wij al 4 lagen verder en zie ik nog steeds vanaf de zijkant licht banen, hoe zou dit kunnen, zoals het merk aangeeft zouden echt perfecte egale werking moeten hebben.

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Https://www.klusidee.nl/Forum/banen-bij-strijklicht-op-muur-t56657.html
   

  Playboyzalm

  • #3
  Hallo Jan,

  Dank je wel voor de link.
  Op zich zou ik zeggen dat de verf die ik gebruik de perfect matt juist hiervoor bedoeld is. Deze blijft langer open en droogt pas later op maar je blijft toch banen zien.

  Wel lijkt het erop dat het komt omdat ik van de week banen zag en alleen tussen de banen lichtjes heb bijgewerkt.
  Het lijkt erop of juist deze stukjes nu zichtbaar zijn een beetje glanzend opgedroogd zijn. Ik vraag me dan ook af of het helpt om de muur lichtjes op te schuren en dan te verven?
   

  De Bob

  • #4
  Als u nat in nat de banen aanbrengt met een goed verzadigde roller (op stok), van boven naar beneden en contra, en niet stopt, dan moet het goed komen.

  Het probleem is meestal een schrale opgezette verflaag, u kunt gewoon "vet" opzetten.

  Het opschuren heeft weinig zin als de muur glad is, de laag moet dekkend zijn.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu