Balkon (beton) met coating waterdicht maken?

meikelinde

  • #1
Ik wil onder het balkon en/of aansluitend op mijn balkon een kleine uitbouw maken. Het gaat om een betonnen tussenwoning uit de jaren 70. De aannemer zegt dat het balkon daarvoor weggesloopt moet worden, omdat het niet te isoleren valt. Ik ging uit van integreren van het balkon, maar hij zegt dat dit geen goed idee is. Dit zou komen door de dikke rand van het betonnen balkon, waar je nooit goed genoeg omheen zou kunnen werken met isolatie. De klus wordt daardoor echter significant duurder.
Daarom ben ik verschillende onderdelen aan het onderzoeken, hoop op hulp hier. Mijn vraag: is het verstandig en mogelijk om het balkon door het (laten) aanbrengen van een coating waterdicht te maken, zodat ik in elk geval geen doorslag van vocht meer heb? Daarmee zou 1 van de problemen die buurtgenoten hebben die een uitbouw hebben met het balkon geïntegreerd (in de uitbouw bovenin de hoeken vocht/schimmel) misschien ondervangen kunnen worden (nog even los van mogelijke condensvorming ivm minder goede isolatie/koudebrug). Ben benieuwd naar jullie reacties. Zie bijgevoegde foto's.

211107 Valeriaan achterzijde closeup balkon.jpg 211107 Valeriaan achterzijde totaal.jpg 211107 Valeriaan onder balkon achterzijde.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Coating gaat een koudebrug (en dus condens en schimmel) niet opheffen. Je aannemer snapt het.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #3
Los van alle koudebruggen die je moet opheffen, het wordt ook wel een hele lage uitbouw als je daar isolatie en een plafond onder moet zien te krijgen, maar dat bedoelde je aannemer waarschijnlijk ook. Wat mij betreft is in dit soort gevallen het devies: even doorsparen en dan alles meteen goed doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu