Badkraan, afwijkende maat

Stijn81

  • #1
Beste allemaal,

Ik ben momenteel bezig om een bad te plaatsen. Het water komt via een mengkraan in de muur waarvandaan een 12mm koperen leiding naar bad gaat.

Deze wil ik vervolgens aansluiten op mijn badvul/overloopstuk. Echter, deze badvuller heeft een behoorlijke aansluiting. Een halfduims aansluiting past er niet op. Ik kan echter ook moeilijk het bad meenemen naar de doe-het-zelf zaak om de buitenmaat van de aansluiting te meten. Met de duimstok kom ik denk ik op 3/4 uit.

Mijn vragen: Is het gangbaar dat een badvuller een aansluiting heeft van 3/4? Ik kan natuurlijk een 3/4 aansluiting meenemen en als ie niet goed is terugbrengen, maar eerst vragen leek me handiger :)

Verder: ik kan zo geen flexslang vinden van 3/4 BI naar 12mm knel. Kan een verloopje van 3/4 BI naar 1/2 BU en daarop mijn 1/2BI naar 12mm knel flex. slang aansluiten geen kwaad?

Alvast dank voor het meedenken!

Stijn
 

Mark en 3 meiden

  • #2
Als je er maar een messing of rvs verloopring indraaid
kan het geen kwaad
en als je het meld bij de dhz zaak dat je even wil passen doen ze niet moeilijk
tenminste hier in langedijk bij de geen punt
 

Stijn81

  • #3
Hoi Mark (en drie meiden)

Ik heb inmiddels een neusstuk gehaald. Goed hennep er omheen gedraaid en dat in de pasta gesmeerd. Er op gedraaid en na lang laten lopen van de kraan, lijkt hij nog dicht te zitten.

Bedankt voor de hulp.

mvg,
 

Mark en 3 meiden

  • #4
Heel goed weer een probleen minder :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu