Badkamervloer ophogen/uitvullen

@ndre

 • #1
Ik ben bezig met het verbouwen van mijn badkamer, en om de leidingen weg te werken heb ik deze in de vloer verwerkt, tevens heb ik de oude vloertegels weggehakt.

Om de leidingen in de vloer te leggen, heb ik de vloer ±15 cm zandcement gedeeltelijk weg gehakt.
Nu moet ik dit alles weer gaan uit/opvullen en tevens de vloer een stuk verhogen. De gedeeltes waar de leidingen in liggen moeten ±17 cm opgevuld gaan worden en de rest moet ±7 cm worden verhoogd.

Vraag: Waar kan ik dit het beste mee doen, met beton (mortel)- voordeel sneller uit gehard?, of met zandcement mortel, nadeel lagere uithardings tijd?

Hier overheen komt een egaliseercement om de (elektrische-)vloerverwarming in te verwerken, daar overheen wordt getegeld. Er wordt op de vloer gedouchd dmv. een inloopdouche!
Gaarne jullie advies/adviezen.
Groeten @ndre
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Espaan

  • #2
  Zandcement gebruik je volgens mij alleen voor een dekvloer. Dus de bovenste paar cm. Ik zou zeggen beton en daaroverheen de gietvloer met de vloerverwarming. Wel tussendoor goed voorstrijken (speciaal voor beton of bijv flevopol) zodat de gietvloer goed hecht op het beton.

  Wacht eventueel nog wat andere adviezen af of vraag het na in een goede bouwmaterialenzaak.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu