Badkamervloer ophogen - strakke vlakke vloer tegelen

DeRegt

 • #1
Bad, douche en alle tegels zijn uit de badkamer gesloopt. Direct achter de badwand staken er diverse warm- en koud waterleidingen omhoog (zo'n 20 cm).
Ook de afvoer (50 mm)ligt iets boven huidig vloerniveau. Een loodgieter heeft de leidingen nu allemaal naar een punt aan de zijkant verlegd (zie foto: leidingen met rode en blauwe isolatie). Punt is nu hoe kunnen we op dit geheel een strakke, vlakke vloer storten die we gaan betegelen?
N.B. op het 'isolatiepakket' van de leidingen hecht natuurlijk geen cement of beton.
Hopelijk heeft iemand ervaring hiermee of een goed idee. Ik hoor hoor het graag spoedig.


titel aangepast - mod
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Het ziet er erg netjes uit, maar zoals je zegt wel kritisch voor de toplaag. Ik denk dat je het beste een vezelversterkte (giet)mortel kan gebruiken. Als er straks tegels op liggen, blijft het wel heel. Verstandig een grote tegelmaat te kiezen voor de zekerheid.
   

  DeRegt

  • #3
  Bedankt voor de reactie. We zijn inmiddels, gezien de tijd- verder gegaan en hebben een laag van ca. 4 cm beton op de huidige gestort. Daarbij hebben we de leidingen links goed ingewerkt met beton (voor beter grip de isolatie van de koudwater-leidingen verwijderd) en ook een wapeningsmat boven de leidingen in de laag verwerkt.En er komt inderdaad een grote tegel: 60 x 30 cm. Zo zou het toch moeten lukken.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #4
  Isolatie verwijderen is geen goed idee.

  Of het is isolatie, en bedoeld om opwarming (en legionella) tegen te gaan.
  Of het is een mantelbuis, en bedoeld om de zuurstofdichte buis te beschermen tegen mechanische invloeden. Sowieso zijn de mantelbuizen op de foto te kort.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu