Badkamervloer ophogen

Vinman

  • #1
Ik zet met exact hetzelfde probleem. Zou mooi zijn als iemand hier een oplossing voor weet.

Ik dacht er zelf om het bestaande afschot eerst te egaliseren met product X (geen idee nog, iemand?). Zodra dat uitgehard is de Ytong blokken erop lijmen om de vloer vlak te krijgen en leidingen in te verwerken (inbouw-wc sprongbocht en afvoer douche).

Ik dacht er eerst ook aan om nieuw afschot in Ytong blokken aan te brengen. Evt. door 7cm over 'droge gedeelte' van badkamer en 5cm blokken in douche te leggen en het hoogteverschil aflopend op te vullen zodat er afschot ontstaat. Maar dat lijkt me toch een lastig klus, zeker als er nog ergens een drain in moet. Denk er nu aan om een vlakke douchebak te plaatsen en proberen deze mooi te laten verzinken zodat er toch een mooi vlak geheel ontstaat.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Een vloer met 5 tot 7 cm verhogen moet je niet willen. Leidingen kan je door de afwerklaag of onder de vloer maken, of je ontwerp aanpassen.

Beter de oude afwerklaag/gietvloer eraf halen tot op het kale beton en dan de vloer op een normale manier opnieuw opbouwen.

Als er slechts weinig afschot in zit, de nieuwe vloertegels in een dikbed tegellijm zetten.
 

Vinman

  • #3
In ons geval is het vrij lastig omdat de bestaande betonvloer (badkamer is aanbouw op bg) direct op ondergrond is gelegd, dus geen kruipruimte of isolatie eronder oid. Infrezen van leidingen durf ik niet zo goed, ben bang dat de vloer dan breekt. Vandaar het idee van ophogen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Dan leg je de leidingen gewoon in de smeervloer. Die kan je meteen op afschot afsmeren, dat tegelt lekker makkelijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu