Badkamervloer ophogen op gietvloer die al afschot heeft

JaWiHe

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier op dit forum. Maar heb hier al regelmatig oplossingen gevonden voor dingen die ik in huis wilde veranderen. Waarvoor mijn dank.

Ik weet dat het onderwerp 'ophogen/verhogen' badkamervloer vaker voorbij is gekomen maar dit vind ik toch een wat lastige situatie. Ik heb een kleine badkamer met een gietvloer. Zo'n jaren '60 gietvloer met vlokkenpatroon en dermate hard dat je er waarschijnlijk zonder blijvende schade een sloopkogel op kunt laten vallen.

Er zit in de gietvloer een afvoerputje voor het douchewater. En de vloer loop daaromheen een beetje af richting putje.

Nu heb ik op de site van Ytong gelezen dat hun blokken zich goed lenen om een vloer meet te maken. So far so good. maar als je die blokken over een vloer legt die al afschot heeft wordt het mijns inziens wat lastig allemaal. Is er een manier om de afschot te egaliseren en daarna die blokken eroverheen te leggen en daar vervolgens weer afschot in te raspen?

De blokken moeten volgens mij wel met b.v. eurocol worden geïmpregneerd worden en de aansluitingen met de wand met kimband en pasta worden afgedicht. En moet ik een aansluiting maken op de bestaande afvoer omdat de vloer hoger komt te liggen.

Heeft iemand een idee hoe ik dit probleem kan aanpakken?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Waarom wil je de vloer eigenlijk verhogen??
 

JaWiHe

  • #3
Ik wil de vloer verhogen omdat ik een leiding moet 40mm leiding moet wegwerken. (Deze moet aangesloten worden op het bestaande doucheputje).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu