Badkamer wand van celbeton

Kem

  • #1
Ik wil een inloop douch creeeren en de eerste vraag waar ik tegenaanloop zijn de wanden.

Zijn celbeton blokken het geschikts hiervoor?
Hoe verbind ik deze aan elkaar en aan de vloer cq. wand ?

Kan ik ook een laag glazenbouw blokken ertussen maken (ivm creativiteit)?
 

Fiesiekus

  • #2
Zou 'm helemaal van glabo's opbouwen. Voor die glabo's zijn speciale wapening en randjes in de handel. Gebruik de zoekfunctie van dit forum eens. Je komt dan ook aardige foto's tegen van glabo-wandjes tijdens de opbouwfase van de badderkamer.
 

MichielD

  • #3
Ik heb een combinatie van beiden, dus gasbeton en glasblokken.
Onderlaag is van gasbeton, omdat aan de ene kant het bad komt. De bovenlaag is van glasblokken.

Ik heb niet met bewapening gedaan, maar met een speciaal bouwpakket met plastic profielen en montagekit (kwam overigens veel kit te kort).

Wat heel lastig is met glasblokken: ze zijn meestal 8 cm dik. Gasbeton is 7 cm dik. Aangezien tegels ook dikte hebben zou dat uit kunnen komen. Dat klopt, maar dan moet het wel zo zijn dat er maar aan één kant getegeld wordt (dan komt het mooi uit); als je echter aan twee kanten tegelt, is de muur dikker dan de glasblokken.



Dit is een tijdje terug (is inmiddels af); ik heb de gasbetonmuur helemaal getegeld, ook de bovenkant. Hierdoor is de hele muur dicht. Daarop ben ik gaan bouwen met glasblokken.

De randen heb ik met hardhout (in de menie) afgewerkt (zit met een aantal pennen in het gasbeton, verder gelijmd) en betegeld. De douchedeur ga ik daaraan vast hangen.

Volgens een bedrijf dat glasblokken maakt kan je niet alleen aan glasblokken (in ieder geval die met een doe-het-zelf-pakket) een douchedeur ophangen.

Even verder gezocht; dit is de meest recente foto:
 

Kem

  • #4
Okej dank u. Dit is inderdaad info waar ik goed mee verder kan.
MiechielD schreef:
Dit is een tijdje terug (is inmiddels af); ik heb de gasbetonmuur helemaal getegeld, ook de bovenkant. Hierdoor is de hele muur dicht. Daarop ben ik gaan bouwen met glasblokken.
Is het noodzakelijk dat je verder gaat met glasblokken op betegel cellenbeton? Kan toch ook direct met glasblokken door? En met voegen het verloop afwerken? Trouwens, gebruikt men zelfde voeg voor de glasblokken als wandtegels?

En hoe verbind je nou cellenbeton aan vloer en zijwand? wandje is verder niet dragend ed, dus belasting is minimaal toch?
 

MichielD

  • #5
Dat ik de bovenkant betegeld heb is misschien mijn eigen paranoia, maar ik wilde het gasbetongedeelte heel graag waterdicht hebben. Daarbij is het breedteverschil aanzienlijk (meer dan een cm, das meet dan 5 mm aan beide zijden); niet met een voeg op te lossen. Ik heb dan ook van die alu-hoekprofieltjes gebruikt.

Ook heb ik geredeneerd dat de muur waar de glasblokken tegenaan staan ook eerst getegeld worden.

En montagekit hecht natuurlijk ook super op tegel.

Volgens mij heb ik de gasbetonblokken gewoon verankerd met veerankers.

Voeg is hetzelfde als de tegels; ik heb wel een speciale waterdichte, flexibele voeg gebruikt.

En nog een tip: let op de streepjescodes op de glasblokken. Als je het DHZ-pakket gebruikt zitten er op de profielen ook streepjescodes, maar door de montagekit heb je daar geen last van. De streepjescodes op de blokken zelf, zie je wel door het glas heen. Zorg ervoor dat die dan zoveel mogelijk uit het zicht liggen (bij blokken onderin, de streepjescode aan de bovenkant, en bij hoger gelegen blokken de streepjescode aan de onderkant).
 

Kem

  • #6
Dank je wel! :)
Aluminium strips op de hoeken is indd wel mooi. heb je dat dan ook voor zij-vlak? (waar in jouw geval een houten profiel voor deur zit)

O, voor blokken en beton gebruik je lijm? Of blokken specie van iets?

De voeg die u noemt waterdicht flexibel wil ik ook doen. (hoewel flexibel mini-minimaal is) bekend merk ;) in euroPA. :p

Groeten kem
 

MichielD

  • #7
Op het hardhout zitten ook aluminium strips, totaal 4 per balk (heel gepuzzel met die strips). De wantegels hebben namelijk geen geglazuurde rand. En verder geldt voor de balk hetzelfde als voor de muur; ze zijn even dik namelijk.

Voor gasbeton heb ik gewoon de bijbehorden lijm gebruikt; voor de glasblokken (heavy duty) montagekit (bij het DHZ-pakket zaten twee tubes, maar dat was bij lange na niet genoeg).
 

Biker

  • #8
MichielD schreef:
Ik heb een combinatie van beiden, dus gasbeton en glasblokken.
Onderlaag is van gasbeton, omdat aan de ene kant het bad komt. De bovenlaag is van glasblokken.
Michiel, komt hier nog een douche deur in te hangen? Is deze op een of andere manier degelijk te bevestigen aan de glasblokken?
 

MichielD

  • #9
Daar is inderdaad de houten balk voor. Maar volgens het bedrijf waar ik de glasblokken haalde, zou een deur niet alleen aan glasblokken kunnen hangen als je het DHZ-pakket gebruikt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu