Badkamer vloerverwarming met RTL en Radiator

MyronTates

  • #1
Beste forumleden,

Ik weet dat er al veel over geschreven is. Maar ik kan geen direct antwoord vinden op mijn vraag.

Ik ben bezig om mijn badkamer compleet opnieuw te bouwen (YTong, Lewisplaten, etc.). Nu wil ik graag vloerverwarming aanleggen d.m.v. een RTL. Ik hoop dat de 25 meter leiding genoeg is om de hele badkamer te verwarmen. Nu wil ik, aangezien ik toch alles opnieuw moet aanleggen voor de zekerheid een extra handdoek radiator aanleggen. Deze wil ik dan afzonderlijk aanleggen t.o.v. de vloerverwarming met het idee dat als de vloerverwarming niet genoeg presteert ik de radiator d.m.v. een kraan open kan draaien, en wanneer de vloerverwarming wel goed werkt de kraan dichter te houden.

Zit ik goed met deze denkwijze?

Dan nog een bonus vraag, de RTL wil ik ook beneden in de hal en het toilet toepassen. Kan de pomp 2 regelaars aan? EN om het nog makkelijker te maken...
Het plan is om uiteindelijk het gehele cv systeem aan te sluiten op een CV houtkachel (Zonder buffervaten) moet ik hier rekening mee houden bij het aanleggen van de RTL's?

Alvast heel hartelijk dank, het is mijn eerste vraag maar niet de laatste. Eerste keer een eigen woning verbouwen. Ik zal proberen een verslag bij te houden.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Vergeet die hele "regeling" met RTL ventielen: m.i. compleet achterhaald. Ik krijg regelmatig vragen van gebruikers van dergelijke systemen om het afzonderlijk te kunnen regelen. En dat kan dus niet zo makkelijke gerealiseerd worden.....

Met 25 meter verwarmingsbuis krijg je een badkamer echt niet op temperatuur (zeker niet via een RTL ventiel)
Gebruik voor een badkamer elektrische vloerverwarming: snel warm en goed te regelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu