Badkamer met vloerverwarming en radiator

Martijn 1985

 • #1
Beste lezers,

Onze badkamer is toe aan vervanging. We willen onze badkamer voorzien van vloer- en mogelijk wand verwarming plus radiator, aangesloten op de CV ketel.
- De afmetingen van de badkamer zijn 3x2x2,5 m (lxbxh), de ruimte temperatuur moet 24 C worden
- Het warmte verlies bij -10 C buiten komt uit op ~1300 W (moet ik nog na laten rekenen). Deze wil ik verbeteren door extra wand isolatie.
- De vloer verwarming (4 m2) + eventuele wand verwarming (2 - 4 m2) kan ~250 - 500 W leveren bij een oppervlakte temperatuur van 28 C
- Vandaar we dus een radiator moeten toevoegen om het overige warmte verlies te compenseren
- Ons huis wil ik voorzien van een zoneregeling waarmee ik de badkamer verdeler en radiatorknop kan regelen middels 1 thermostaat in de badkamer
- De CV ketel (Intergas HRe 36/30 A) kan de aanvoer temperatuur regelen tussen 30 - 90 C op basis van buiten temperatuur i.c.m. aan/uit regeling of middels opentherm.

We willen dat de vloer (en wand) vrijwel constant aan blijft en de radiator normaal zacht aan staat (om handdoeken/kleding te drogen) en bij extreme buiten temperaturen doet bij verwarmen. Echter, ik verwacht dat de radiator de ruimte zo snel kan opwarmen, dat de verwarming vaak uitschakelt waardoor de vloer/wand afkoelt.

Hebben jullie een idee hoe ik bovenstaande kan oplossen?

Groet, Martijn
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Martijn 1985

  • #2
  Update: Ik had contact opgenomen met Smarthomesupply die het Homematic IP zoneregel systeem aanbieden. Zij kwamen met de volgende oplossing: Badkamer opdelen in twee virtuele zones:
  - Zone 1: Badkamer vloer/wand
  - Zone 2: Badkamer radiator
  Deze kunnen dan onafhankelijk van elkaar een verwarmingsprofiel volgen.

  Door zone 1 standaard in te stellen op >24 graden, blijft de vloer/wand verwarming actief. De radiator kan, dan bijvoorbeeld middels een tijdschema bijgeschakeld worden op de momenten dat de badkamer ook echt gebruikt wordt. Of via de app kan een boost-functie geactiveerd worden die de radiator voor een bepaalde tijd volledig aan zet (bijvoorbeeld als we snel iets willen drogen).

  Dit klinkt heel logisch, of zijn er nog slimmere manieren?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu