Badkamer opknappen, granito betegelen, gasbeton muurtje

Trhebos

  • #1
Hallo,

We willen de badkamer gaan opknappen door twee gasbeton muurtjes op te trekken (niet tot aan het plafond o.a. ivm het licht) om zo een soort inloopdouche te maken. Daarna de muurtjes en de vloer betegelen. Bestaande muurtegels zijn nog goed en blijven zitten.

De hele badkamer heeft een granito (terazzo) vloer met verloop naar het doucheputje en opstaande iets uitstekende randjes.
Vragen:
  1. Hoe bevestigen ik de gasbetonblokken op de vloer (verloop opvangen?) en aan de betegelde muur.
  2. Hoe kan ik het opstaande randje betegelen of wegwerken zodat het nieuwe tegelwerk aansluit op de bestaande wandtegels. Het randje steekt een paar mm verder uit dan de wandtegels. Tussen granito rand en wandtegels zit nu een kitlaag van circa een cm.
  3. Het opstaande randje van granito heeft in de hoek met de vloer een ronding zodat vloertegels niet goed op de rand kunnen aansluiten. Kan deze ronding of het randje eventueel verwijderd worden? Zo ja hoe, en hoe is dan alles weer netjes betegelbaar en waterdicht te krijgen.
  4. Ideeën gevraagd voor de granito drempel (betegelen, weghalen, ..?)
We kijken uit naar de komende tips.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een paar foto's zou verhelderend kunnen werken.
 

Trhebos

  • #3
Hoe laat ik foto's of tekeningen zien?
Welk onderdeel is niet duidelijk?

De badkamer heeft een granito (terrazzo) vloer met een opstaande rand en een afschot naar het doucheputje. De granito vloer loopt met een ronding over in het opstaande randje. De wanden zijn betegeld met 15X15 witte wandtegels.

Tussen wandtegels en granito rand zit een kitlaag. Het opstaande randje van granito steekt circa een cm verder uit dan de wandtegels.
 

Erik_w107

  • #4
De granito rand van de vloer met de muur kan je er uit hakken om de vloertegels netjes vlak tot aan de muur te kunnen leggen. Dit is geen gemakkelijke klus, en het is echt hakken en breken (veiligheidsbril!!) . Je kan met een boorhamer de rand verzwakken op de plek op de vloer waar hij net omhoog begint te lopen, en verder met een beitel en mokertje naar de muur toe hakken. Deze gaatjes hoeven maar een heel klein stukje diep; meer om de beitel grip te laten hebben.

Maar als u de muurtegels wilt behouden, dan moet uiterst voorzicht te werk worden gegaan. Ik betwijfel of het lukt zonder de muurtegels te beschadigen. En je bijft met een onbetegeld randje van een cm of 10 op de muur zitten die op de een of andere manier toch afgewerkt moet worden.

Succes,
Erik
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu