Badkamer op weg, paar vraagjes

Stijn81

  • #1
Hallo medeklussers,

Mijn badkamer heb ik vanaf de grond af aan opnieuw gebouwd en nu zit ik met een paar vragen, waar ik graag van jullie expertise gebruik wil maken:

1) Is het noodzakelijk om een onderhoudsluik te maken bij het cifon? In mijn oude badkamer was dit niet gedaan en ik verwacht dat de hoeveelheden water uit mijn bad het vuil aardig wegspoelen. het betreft een 50mm afvoer, dus best flink.
2) Inhakend op hierboven: ik moet sowieso op een andere plaats een onderhoudsluik maken voor de motor van de jets. Dit is helaas te ver weg om ook voor de cifon te gebruiken. Iemand nog tips om dit enigszins mooi af te werken. Er komen grote tegels op namelijk.
3) Mijn luchtafvoer gaat behoorlijk suizen als ik de kap er op zet. Een grotere plaatsen is niet mogelijk, iemand tips om dit te voorkomen?
4) Ik heb gehoord dat een inloopdouchevloer geaard moet worden, klopt dit?

Alvast bedankt voor alle hulp en suggesties!

Stijn
 

Xr8

  • #2
In de douchevloer hoort een aardnetje te zitten, als het mogelijk is om een luikje bij de sifon te maken dan is het altijd handig, maar word niet vaak gedaan.

Bij een Whirlpool moet je naast het onderhoudsluik ook zorgen voor luchtrooster onder het bad, dit staat wel vermeld in de handleiding ivm de grootte hiervan. Indien mogelijk het inspectieluik van een rooster maken, zo pak je twee dingen in een keer.

Succes.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #3
Inloopdouche draine als u die plaats ook aarden.


Inspectieluik bij sifon maken door op een plaatje multiplex de tegels te plakken.

Daarna luikje erin plaatsen en afvoegen.

Als je er ooit bij moet hoef u alleen maar de vogen rond het luikje weg te halen.
 

Stijn81

  • #4
Bedankt allemaal voor de reacties.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu