Badgeiserprobleem, waterdruk.

Katja47

  • #1
Na instalatie door een vriend van geiser, 2e hands, geloten systeem Vaillant Turbo, afkomstig van een gerenommeerd instalatiebureau slaat deze regelmatig af of heeft last van temp. schommelingen.

Gaswacht diagnostiseert verstopt binnenwerk, maar adviseert bij waterbedrijf naar waterdruk te informeren, anders beetje duur (ca. 300 euro). Zo op het oog lijkt die druk goed: straal stevig, anders zou de geiser überhaupt niet aan slaan. Als ik het door hun gemeten wil hebben sturen ze me alsnog zo'n mannetje.

Het waterbedrijf garandeert 16 liter druk per minuut (1000 liter per uur), maar gasman mat 8 a 9 liter. Kan ik morgen dus nog even navragen of dit klopte en het 2 e mannetje van het waterbedrijf laten aanrukken.

Maar als het met die druk goed zit, hoeveel kans bestaat er dan dat het wat betreft die geiser inderdaad in het binnenwerk zit? Heeft het zin om een second opinion te vragen aan 1) de leveraar van de "slechte" geiser, of liever 2) van een ander instalatiebedrijf?

Dit gehannes duurt al een paar maanden, met een 3 e kraan er ook nog op. Goed afstellen van de geiser is er ook al niet bij, want hem niet op zijn max te laten draaien schijnt vanwege weer te heet water ook niet wenselijk te zijn. Maar ondertussen presteert ie op zijn max (ook het aangedraaide draaipunt van binnen) misschien nog wel het minst slecht, wat uiteraard voor de geiser zelf weer niet wenselijk is.

Wat zie ik over het hoofd en wat raden jullie mij aan?

O, ja, een van die gasmannen opperde ook nog dat de afvoer mogelijk te kort was en dat er bijmenging plaats vond, dus dat vieze lucht in de schone schiet, af en toe, direct het hoekje om. Afstand tot de buitenmuur is 33 cm van de geiser, bocht, 80 cm, bocht, en dan naar buiten.

En, o ja, alle waterbesparende elementen zijn weggenomen.
 

Ruben_S

  • #2
Van geisers weet ik eigenlijk alleen uit een ver verleden dat je ze jaarlijks moet laten reinigen van binnen. De geiser is na aankoop, 2e hands, niet gereinigd & gecontroleerd door een erkend persoon? Met gas-aparaten moet je altijd extra voorzichtig zijn.

Te heet water zou je moeten kunnen afstellen. Als je alle kranen opend, plus het koud erbij, krijg je dan niet voldoende druk? Als de druk verschild tussen wat gemeente garandeerd en wat je thuis hebt, moet je mischien de gemeente bellen en vragen of iemand dat kan komen controleren/verhelpen denk ik. Verder denk ik dat er ergens een schakeling vervangen zou moeten worden, of gereinigd. Zodat ie soepeler schakeld, en aan blijft. Wat me ook wel te binnen schiet is dat de lucht toevoer in orde moet zijn, die is regelbaar. Die is of slecht afgeslted, of idd, je toevoer zelf/afvoer klopt niet samen.

Ikzelf zou één van die gasmannen vragen wat ie er aan kan doen, en het probleem snel laten fixen.. of de geiser vervangen.

ps: heb je een (uitgepakte/opgehangen)koolmonoxide/brandmelder in huis? :wink:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
geloten systeem Vaillant Turbo,
@ Ruben_S: Wanneer u er geen verstand van hebt ga dan niet allerlei onzin uitkramen.
 

Katja47

  • #4
Dit wordt echt een continuing story.....


Want de druk klopt nu (raadselachtig om hoog gegaan sinds mijn telefoontje aan het waterbedrijf....)

Stromingssensor vervangen, maar nog niet goed afgesteld, dus morgen weer een andere monteur over de vloer, want hij mengt nog überhaupt niet.

Verder zou het defect gekomen kunnen zijn door ZAND (en geen eenvoudig roest) in de leidingen door werkzaamheden in de straat, dus ben op zoek naar buurtgenoten die dit kunnen bevestigen.

Jullie horen er nog meer van want dit kan iedereen overkomen. Heel Nederland lijkt immers wel bezig met het vervangen van leidingen. Hoop alle schade te kunnen verhalen op de schuldigen, cq in gebreke blijvende instanties. Want mijn senseo doet het nu plotseling ook niet meer
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Wat de geiser betreft, kan ik je geen raad geven.
Wat de senseo betreft als die geen water geeft, maak dan eens het kleine zeefje en het gaatje schoon, wat in de koffie houder zit.

Dat hielp hier tenminste wel, en hier wordt de senseo intensief gebruikt.
 

Ralph34

  • #6
Misschien moet je ff je douchekop nakijken of er geen kalk inzit en of dat ie waterbesparend is dat levert nogal eens mengproblemen op met geisers je kunt het het beste testen door ff de douchekop eraf te draaien en alleen met de slang de kraan te openen
 

Katja47

  • #7
Het zand verhaal had betrekking op verzakkingen van leidingen, niet op spul erin, blijkt nu.

De gasdruk is beneden de 6 afgesteld nu C(ca 5). Zat op 7.5, wat te hoog is, waardoor er verhoudingsgewijs te veel koud water bijgevoegd moet worden, met de nodige tegendruk tot gevolg.

Nu nog een zeer breedde douchekop en klaar?

Alles was al vrij van waterbesparing, (alles nieuw, dus kalkvrij) maar douchekop kan nog beter. Zeker met de net welhaast opgevoerde waterdruk!

De senseo had ik net juist schoongemaakt, alleen niet ontkalkt. Dat deed ik een jaar geleden ofzo. Maar lichtje knippert heel snel en er gaat totaal geen heet water doorheen. Dus hoe ik dat erdoor krijg? Misschien dat ik de fabriek erover mail.

Bedoel je trouwens met dat zeefje achter onderin, waar het piemeltje van het waterreservoir in gaat? Kun je dat er zomaar uithalen dan?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
Met het zeefje bedoel ik het zeefje dat in de koffie pad zit, waar de koffie in moet.
 

Katja47

  • #9
Senseo nog niet O.K.

En douche is nu wel o.k.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu