BAD plaatsen op vloerverwarming.

Srikiris

  • #1
Goedemiddag klussers en experts,

Ik heb een bestaande woning gekocht met vloerverwarming in de badkamer. Er is halaas alleen een afvoer voor de douche gedeelte aangelegd maar wij willen graag ook een bad plaatsen. Boren in de grond om afvoer aan te leggen lijkt mij geen optie aangezien de kans groot is dat een vloerverwarming buis wordt geraakt. Ik heb een ander idee maar ik wil ook graag gebruik maken van jullie expertise. Als het bad iets hoger dan normaal wordt geplaatst om een grotere hoek voor afwatering te creëren en dan met een koof langs de muur aansluiten op de bestaande afvoer van de douche. Is dit uitvoerbaar en of verantwoord?

Ik hoor graag jullie mening.

Alvast dankt voor jullie tijd!
 

Dimkal

  • #2
Ik acht de kans heel groot dat als de diameter van de aansluiting bij je douche niet groter is dan 50mm, dus minder dan 75mm dat dan het badwater via je doucheafvoer naar boven komt.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #3
Een andere optie is kijken of je ergens een infrarood camera kunt lenen. Er zijn al versies van enkele honderden euro's die op smartphones passen. Best kans dat iemand in je omgeving zo'n gadget heeft.

Vervolgens stook je de vloerverwarming warm en met de infrarood camera kun je precies zien waar de vloerslangen lopen. Dan kun je alsnog bepalen of boren van een afvoer een mogelijkheid is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu