Babykamer isoleren

Missi

  • #1
Goedemiddag,

Ons jaren 30 huis is zeer gehorig. Nu willen we de aankomende babykamer gaan renoveren en de muren (de binnenmuren, niet de buitenmuur) en het plafond gaan isoleren tegen inkomend en uitgaand geluid. Het plafond wordt vernieuwd en krijgt nieuw rachelwerk/steenwol/gipsplaten. Maar mijn vraag gaat over de muren.

Het is een klein kamertje en ik wil graag zo min mogelijk ruimte verliezen. Wat is het dunste (geluids)isolatiemateriaal wat te koop is en te gebruiken voor de (binnen)muren?

Alsvast bedankt!
groet
 

Ayetoobuur

  • #2
Zachte materialen absorberen geluid. Als je de kinderkamer puur alleen voor de geluidsisolatie isoleert, dan zou ik eerder denken aan de inrichting van je babykamer. Zorg voor zacht vloerbedekking ipv laminaat, hang dikke gordijnen op, leg veel knuffels neer, etc.

Als je echt wilt isoleren dan zijn de zacht isolatiematerialen het meest geschikt zoals glas- of steenwol. Dit is in verschillende dikten verkrijgbaar. :wink:
 

Swblom

  • #3
Je schrijft dat het huis gehorig is, kun je daar misschien iets specifieker naar kijken? De vraag is namelijk waar de geluidsoverdracht plaats vind.
Bij een jaren 30 huis denk aan stenen muren en verdiepingsvloeren op houten balken met aan de onderkant stucplafond (op riet??) en een houten verdiepingsvloer.

Als dit bij jou van toepassing is verwacht ik dat de meeste geluidsoverdracht door de plafonds/vloeren plaatsvind en niet door de muren.

Materialen als steenwol of schuim werken goed bij het ontkoppelen van geluid en het dempen van reflecties. Om geluidsoverdracht te isoleren moet je massa aanbrengen. Daarom verwacht ik dat de overdracht voor de muren gering zal zijn.

Al met al zou ik dan dus eerst het werk aan het plafond doen. Daarbij goed op de detaillering letten om luchtgeluidslekken te voorkomen. Vervolgens kun je eens goed naar de vloer kijken. Je kunt overwegen om daar een ondervloer van gipsvezelplaten op steenwol te leggen.
Die zijn wel 3 cm dik, dus je vloer gaat omhoog.

Succes.
 

Missi

  • #4
Het is precies wat je zegt: stenen muren, houten balken, stucrietplafond.
Natuurlijk komen er goede gordijnen, vloerkleed etc. Ook de vernieuwing van het plafond zal enorm helpen.

Ik denk dat we dan toch een gipswandje met dunne steenwol tegen de muren aan gaan doen, want die muren zijn dun en van dat gruizige steenmateriaal.
Onze slaapkamer tv staat namelijk aan de ene kant van zo'n muurtje, en aan de andere kant van het kamertje grenst de keuken. De kraan, afzuigkap, en leidingen zitten tegen die muur, je hoort alles.

Dank voor de reacties!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu