AWB Thermomaster 3HR minimum temperatuur

Miez

  • #1
Hallo,

Ik heb een (oudere) AWB Thermomaster 3HR 24T ketel waarvan ik de minimum CV water temperatuur naar beneden zou willen stellen.
Afgelopen zomer heb ik vloerverwarming op de BG en dus lees ik dat de CV water temperatuur idealiter naar beneden ingesteld zou kunnen worden, gezien mijn vloerverwarming niet die hoge water temperatuur vereist/ moet hebben.
Kan ik die zelf instellen of moet een erkend monteur dat doen?

Het valt mij tevens op, dat de CV pomp heel vaak draait, zonder te stoken. Ik hoor hem draaien omdat de ketel dan rammelt (ja vandaar mijn opmerking dat ie al oud is).
Als ie stopt met pompen, springt ie 2 minuten later weer aan voor een periode om dan weer een minuut of wat pauze te nemen. Kan dat te maken hebben met de hogere retour temperatuur, omdat mijn vloerverwarming niet al het hete water te verwerken krijgt?

Bedankt vast
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dat hangt van je verdeler af, is dat menginjectie dan heb je hoge temperatuur nodig.
Het circuleren van je pomp kan met te weinig afname te maken hebben, de ketelmkijltbdan of er voldoende stroming is voor een brander start.
Geen stroming dan wacht deze.
Zit er een. Bypass in het systeem?
 

Miez

  • #3
Ik heb inderdaad een mengverdeler met een thermostaatknop en een Wilo pomp (met pompschakelaar). Op de eerste verdieping heb ik nog gewoon twee radiatoren in slaapkamers en een handdoekradiator in de badkamer. Ik dacht die CV water temperatuur kan wel omlaag om daar mee te besparen. Van de twee slaapkamers is er maar een in gebruik en heeft een grote radiator die naar mijn mening ook met lagere temperatuur voldoende warmte kan afgeven, zeker voor een slaapkamer.

Er is geen bypass in het systeem, de badkamer radiator staat altijd open, en die op de slaapkamers minimaal (daardoor hoor ik ook dat de CV pomp draait, ik hoor water stromen door de geknepen radiatorkraan.

De vloerverwarming staat altijd op een vaste temperatuur, ook snachts.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
Laat het toestel minimaal op 70 graden staan, dit is vaak de aanvoertemperatuur voor menginjectie verdelers dit omdat in de verdeler koud wateruit de vloer weer wordt bijgemengt met warm water uit de ketel.
Een designradiator heeft maar relatief weinig flow nodig zet deze dus niet geheel open (ervanuitgaande van een normale radiatorkraan)
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Een meng verdeler heeft een hoge temperatuur nodig.

En een moderne label A pomp kan beter niet op een pompschakelaar, daar kan de elektronica niet zo goed tegen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu