Atag zonnegascombi systeem Luigjes verandert in luchthoorn!

Wjtervelde

  • #1
Ja, het is een bizar verhaal. Mijn Atag zonegascombi systeem Luigjes uit 2002 veranderd zo langzamerhand in een luchthoorn.

Als de ketel opstart (vanwege warmtevraag) dan toetert mijn ketel door de luchtaanzuigbuis. Omdat de aanzuigbuis in een geïsoleerd gedeelte van de ketel zit klinkt het geluid binnen minder hard maar buiten (omdat het een gesloten toestel is, is er een open verbinding naar buiten) klinkt het als een luchthoorn. ja, echt waar, je kunt buiten mijn ketel duidelijk horen toeteren. de buren klagen nog niet want die weten waarschijnlijk niet waar dat getoeter vandaan komt.

Zo, allemaal bijgekomen van het lachen? Dan nu allemaal beginnen met het typen van oplossingen.

Een idee van mij (en wat ik op verschillende fora gelezen heb) is dat de warmtewisselaar verstopt raakt/is. Ik zal de vollasttest nog gaan uitvoeren. Raakt deze warmtewisselaar sneller verstopt door hard (dus kalkhoudend) water? Of denken jullie dat er een andere reden is?

Ik heb een onderhoudscontact bij Energiewacht. Volgens mij verdient mijn ketel een bezoekje van een echte deskundige. Delen jullie deze mening?

Ik ben zeer benieuwd naar jullie reacties!
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Opzich raakt de wisselaar niet verstopt, wel gaan deze warmtewisselaars raakgaszijdig lek.
Luchthoorn klinkt eerder als kapot branderbed.
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #3
Een kapot branderbed geeft meestal een knal en een E02,
Ik gok eerder op afstellen,co2 8.8% en0-druk -0,04mb, beide moeten perfect goed staan anders krijg je echt een misthoorn.

Maar aangezien TS een servicecontract heeft kan TS dit zo regelen aangezien een leek deze apperatuur niet heeft om de ketel af te stellen, dus geen klusvraag.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Wij zijn een klusforum.
Zie forum regels.
We zijn niet om beslagen ten ijs te komen bij de installateur.

Slotje aub.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu