Atag combiketel Perfect 2 type PF-shr 24 met storing E4

Atag

  • #1
Wij hebben sinds kort steeds een storing met de code E4. In het boekje staat dat dit betekend dat de retourtemperatuur hoger is dan de aanvoertemperatuur. De max delta T is overschreden. Daartoe heb ik de aanvoertemperatuur sensor vervangen en daarna ook de retourtemperatuur sensor. De foutcode blijft echter komen en nu ook steeds vaker. De pomp draait goed en ook de goede kant op. De cv wordt aangestuurd met een honeywell 4 thermostaat. volgens een aan uit regeling. We hebben geen buitentemperatuur voeler. Wat zou ik eventueel zelf nog kunnen doen.
 

Klorissa

  • #2
Er zit ook nog een soort zeef in die nog wel eens wil vervuilen.
Als je links naast de driewegklep kijkt zie je een hele grote moer en daarachter, zit het filter even aftappen en schoonmaken
 

Atag

  • #3
Inderdaad heb ik ook daar de fout gezocht. dit filter was wel iets vervuild met een aantal grove stukken maar lang niet verstopt. Ook na het schoonmaken blijft de foutmelding steeds komen.
 

Klorissa

  • #4
Eo4 storing heeft te maken met een stromings probleem.Heb je al naar de driewegklep gekeken en anders moet je richting platenwisselaar gaan denken.
 

Atag

  • #5
Hij geeft nu ook storing tijdens het gebruik van warmwater. Bijvoorbeeld tijdens het douchen gaat ie in 1 keer op koud. Naar mijn idee is het dus niet een probleem van de driewegklep. Als ik het in de wisselaar moet zoeken wat zou dan het probleem kunnen zijn?
 

Klorissa

  • #6
Als de drieweg klep blijft hangen gooit hij het vermogen de verwarming in .
Maw de radiatoren worden warm.De drie wegklep spindel moet je hand gemakkelijk heen en weer kunnen bewegen.Als dit niet zo is moet hij vervangen worden.Je kunt de spindel ook gemakkelijk uit elkaar halen en reinigen daana goed invetten met silicionenvet.Ik hoor het allemaal wel.Je hebt er wel een speciaal sleuteltje voor nodig.
 

Atag

  • #7
Platenwisselaar gedemonteerd en schoongemaakt. Zat volgens mij erg veel kalk en vuil in. Na ontkalking en reiniging weer in elkaar gezet en nu maar afwachten. Ik laat het nog weten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu