Antitrek beslag of sloten

Robbie's

  • #1
In mijn nieuwe huis zitten er geen antitrek sloten in het beslag. Ik zie bij de bouwmarkt ook dat er antitrek sloten zijn. Dus twee keuzes:

1. Bestaande sloten vervangen met antitrek sloten. Beslag niet vervangen
2. Bestaande sloten niet vervangen en antitrek beslag kopen

Is er een sterke voorkeur, obv beveiliging, voor 1 of 2?
 

AdW

  • #2
Zelfde vraag heb ik me enkele jaren geleden ook gesteld. Uiteindelijk gekozen voor skg3* cilinders die beveiligd zijn tegen kerntrekken, dat vond ik mooier dan de inzetstukken die antikerntrek beslag heeft.
Doel zou met beide bereikt moeten worden lijkt mij maar degenen die je buiten wilt houden zijn waarschijnlijk minder bekend met de antikerntrek cilinders en gaan dat misschien proberen, Als het beslag anti kerntrek is kunnen ze het meteen zien.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Het nadeel is dat idd niet zichtbaar bij een cilinder. Als men dan toch probeert de kern eruit te trekken, dan is de cilinder wel kapot.
 

Robbie's

  • #4
Bedankt voor de input. Dan ga ik voor de tweede optie.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Wel even goed rekening houden met de lengte van de cilinder.
Er is anti kerntrekbouwbeslag waar niets aan in te stellen is en je hebt kerntrekbouwbeslag waar je nog ongeveer 5mm speling hebt doordat het kerntrekdeel nog wat kan bewegen afhankelijk van de uitsteek van de cilinder.
Heb je de 1e en steekt je cilinder ook maar 1 mm te ver uit dan zal de cilinder bij het vastdraaien van het bouwbeslag ook erg moeilijk willen draaien. Laat je de schroeven dan wat losser dan heeft het bouwbeslag ook nog maar weinig zin.
 
  • Like
Waarderingen: Robbie's

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu