Oud loopslot, nieuw beslag

denneappel

  • #1
beste,

We hebben er voor gekozen om onze binnendeuren op te frissen. Onlangs hebben we deze (met niet al te veel tegenvallend resultaat) geverfd.

We hebben ook nieuw beslag gekocht. Dit beslag heeft een extra veer, waardoor de klink ferm omhoog komt. Een roset steekt iets van de deur af, en met patentbouten zouden we een verbinding kunnen maken naar het roset aan de andere kant.

Ik kom er achter dat het nieuwe beslag extra gaatjes door het loopslot nodig heeft om de patentbouten te kunnen bevestigen
In moderne loopsloten kan ik deze gaatjes aan de zij- of onderkant terug vinden, maar in onze oude sloten niet.

Kan ik deze gaatjes gewoon door het oude loopslot boren, of moet ik hiervoor beter een nieuw loopslot kopen?

Als dit niet gaat, kan ik gewoon wat houtschroefjes gebruiken?

Ik ben benieuwd!
 
Laatst bewerkt:

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Soms wel, vaak niet.
Gaten aftekenen op de slotkast, slotkast open schroeven en kijken of je wat raakt.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Houtschroefjes zijn vaak te kort om goed vast te gaan zitten want je deur zal 38mm zijn, je slot 16mm dus aan beide kanten heb je max 11mm (meestal minder) om iets op vast te zetten.
Daarnaast zo duur is een binnendeurslot niet, maar wel goed kijken of je een slot van dezelfde afmetingen hebt zodat het eenvoudig om te zetten is.
 

denneappel

  • #4
bedankt! Het is inderdaad niet zo duur. Maar uit duurzaamheidsoogpunt kozen we er voor om de deuren niet in zn geheel te vervangen, maar te verven. Het zou bijdragen aan duurzaamheid als we het prima functionerend loopslot toch kunnen blijven gebruiken :)

Bedankt voor de reactie.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Zoals Rola al aangaf past het meestal niet en wat is dan duurzaam?
Toch proberen en na veel moeite en energie er in gestoken te hebben alsnog een nieuw slot plaatsen of meteen een nieuwe plaatsen?
Echt duurzaam zou zijn geweest om het oude bouwbeslag ook opniew te gebruiken, maar ja het oog wil ook wat en meestal is het de keus uit of je gaat naar heel oud om het mooi/uniek te krijgen of maakt het juist moderner.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu