Anti slip bekleding houten buitentrap

Ellie052

 • #1
Onze dochter woont in een studentenhuis met als toegang een houten buitentrap. Die is zeker in de winter nogal glad en studenten worden het ook niet snel eens over het algenvrij houden van de trap en schoon houden :wink: Nu heb ik de huurbaas hierop aangesproken. Hij vind eigenlijk dat de studenten de houten trap beter moeten schoonmaken. Maar als ik kom met een goed voorstel wil hij de materiaalkosten wel vergoeden, mits de oplossing duurzaam is en ik het werk doe. Nu zoek ik eigenlijk naar een soort stroken die ik op de treden kan schroeven. Het zoeken op internet lukt me niet zo. Hebben jullie een paar suggesties of zoekwoorden?

De trap is verder zeer degelijk van hout wat niet rot. Bovendien zitten er geen bochten in dus stroken zijn zeer makkelijk aan te brengen. De huurbaas doet niet moeilijk over de materiaalkosten wel over duurzaamheid.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Daar zijn diverse middelen voor beschikbaar, zoals antislip trapneusen of antislip traptreden.
  Zoals deze.
  Die zijn speciaal voor buiten.
  Zoek maar eens op antislip houten trap buiten.
  Maar er zijn ook speciale coatings voor
  trapneus-e1569314868764.jpg traptrede-e1569317160131.jpg
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #3
  Kun je niet beter een professionele partij erbij betrekken? Lijkt mij dat dit best wel intensief gebruikt wordt, en hufterproof moet zijn. Gebroken nekken wil niemand, dus daar moet uit te komen zijn.
   

  BertPleizier

  • #4
  Ik heb hele goede ervaring met het verven / lakken / beitsen van de traptreden en dan schelpenzand er over strooien. Zodra het uitgehard is, heb je een 100% stroeve trap die vele jaren stroef blijft. Je hebt dan het effect van schuurpapier.

  Bij een buitentrap ben ik geen voorstander van iets over de treden schroeven, want hier gaat onherroepelijk vocht onder komen met houtrot tot gevolg.

  Als je de tredes schoon maakt en je hebt 2 goede dagen (tredes om en om behandelen) dan lukt dit misschien nog voor het echt winter wordt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu