Anti-slip strips aanbrengen op traptreden

System7

 • #1
Hallo,

Voordat ik mijn trap ga aflakken wil ik er alvast de groeven voor de anti-slip strips in frezen. Nu zit ik een beetje te puzzelen met o.a. de verdeling van de strips over de treeplank (wat ziet er het mooiste uit en is het meest effectief) en over het beperken van snijverlies.

De strips die ik op het oog heb zitten per 2 stuks à 1.30 m verpakt. Doordat ik een proefstukje heb gemaakt op een klein keldertrappetje kwam ik erachter dat die 1.30 m ook wel eens 1.28 m kan zijn :? Daarom dacht ik eraan om strips van 63 cm te maken, m.a.w. 4 strips per verpakking, en de rest is snijverlies.

Hoe ga ik dat nu zo op de trap maken dat het er mooi uitziet? Ik wilde in eerste instantie een vaste afstand van bijv. 20 cm t.o.v. de trapboom aanhouden maar dan komt de strip niet ver genoeg in de buitenste hoeken van de breedste treden, en juist daar loop je in de praktijk.

Hoe hebben jullie dit gedaan of hebben jullie ideeën? En is het persé nodig om 2 strips achter elkaar te plaatsen of is 1 per trede genoeg?

Dank alvast!

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Waldy

  Specialist Zonwering
  • #2
  Ik zou uitgaan van rollen van 25 mtr, dat zal beter verdelen en ook veel gunstiger in prijs zijn.
  Indien ik ze na montage van een trap moet infraizen dan hoe ik ca 10cm vrij aan beide zijden ivm frais.

  Er zijn ook modellen die je niet fraist maar plakt, dan blijf ik de dikte van een duimstok (ca 25mm) van de kant
   

  System7

  • #3
  Heb je helemaal gelijk in; ik heb die rollen van 25 meter alleen nog nergens gezien. Alleen in de bekende Duitse bouwmarkt, en dan in stukjes van 1.30 m. Maar misschien moet ik nog even rondkijken op het web; van een rol werkt makkelijker en levert veel minder verlies op.

  Doe jij altijd 2 strips achter elkaar of is 1 genoeg?

  Hier nog de maten van de treden, for what it's worth:

   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  "infrees" strips deed ik altijd 2 achter elkaar, toen hier gewoon op rol te krijgen. Hoever ze doorlopen, hangt nu van de te gebruiken frees af, volledige lengte zal niet kunnen, 10-15 cm terug is in het algemeen geen probleem met lopen. De zelfklevende variant werkt een stuk vlugger.
   

  Waldy

  Specialist Zonwering
  • #5
  Ik plaats er ook altijd 2 achter elkaar

  kijk even in je pb
   

  System7

  • #6
  Dank allen, ik kan weer verder.
   

  Stairs

  • #7
  Het is niet perse nodig om 2 strips op één trede te doen, 1 kan ook. Wij leveren standaard strippen van 80 cm, dit is wel een geschikte maat voor op de gemiddelde trap treden.
  Of een rol van 25 meter, dan kunt u zelf uw maat bepalen:

  Link verwijderd en naar System7 per PB gestuurd (Mod)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu