Alweer zone regeling vraag

VanTurenhout

 • #1
Mijn situatie:
Benedenverdieping heeft zowel vloerverwarming als radiatoren maar niet in een ruimte zowel radiator als vloerverwarming.
Eerste verdieping heeft alleen radiatoren.
Alle radiatoren hebben thermostaatknoppen.

Vloerverwarmingverdeler loopt via een 22 mm leiding vanuit de ketel en kan onderbroken worden. Is dus een min of meer gescheiden circuit.

Om ervoor te kunnen zorgen dat de radiatoren los van de vloerverwarming warm kunnen worden denk ik, met mijn beperkte kennis, het volgende te moeten doen:

1. Zoneklep plaatsen op de aanvoer van de vloerverwarming. Deze zoneklep wordt aangestuurd door de thermostaat in de kamer waar de vloerverwarming ligt. Deze thermostaat stuurt zowel de zoneklep als de ketel.

2. Extra nieuwe thermostaat plaatsen die alleen naar de ketel gaat en dan de overige vertrekken stuurt: Men moet deze thermostaat hoger draaien wil men op de radiator-plekken warme radiatoren hebben, zonder dat daarmee de vloerverwarming ook warmer wordt. Ik realiseer me dat dit ervoor zorgt dat ineens alle radiatoren warm zullen worden als deze thermostaat de ketel activeert, maar dat kan geregeld worden door de afzonderlijke thermostaatkranen.

Zie ik nu iets over het hoofd?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Degooijer

  Specialist Vloerverwarming
  • #2
  Hoe je het je voorstelt gaat wel werken, maar is, zoals je zelf ook al aangeeft, niet ideaal. Het zal de huidige situatie wel verbeteren.
   

  VanTurenhout

  • #3
  Iemand adviseerde me om twee tweewegkleppen te plaatsen, maar die logica ontgaat me eigenlijk, tenzij ik daarmee zou voorkomen dat het warmer wordt in de radiatorvertrekken als de vloerverwarming opgewarmd wordt.
   

  Degooijer

  Specialist Vloerverwarming
  • #4
  Een thermostaat doet niets anders dan de temperatuur in de ruimte waar deze hangt te registreren en daarop te regelen. "Zomaar" een thermostaat in een ruimte hangen wil nog niet zeggen dat je zoneregeling hebt gemaakt. Het water vanuit de cv-ketel moet dan ook nog geleid worden naar de ruimte(n) die warmte vraagt.
  Dat houdt dus in dat je kleppen zult moeten plaatsen om te voorkomen dat warm water naar een ruimte vloeit die al warm is (en dus mogelijk ongewenst nog warmer wordt) of zelfs helemaal niet verwarmd zou moeten worden.
  Eerst definiëren wat je wilt en liefst aan de hand van een schema van de loop van de leidingen vanaf de cv-ketel, bepalen waar kleppen geplaatst zouden kunnen worden om boven en beneden te scheiden.
  Als je dat eenmaal hebt gedaan is de uitvoering niet zo moeilijk meer.
   

  VanTurenhout

  • #5
  Oke dankjewel, Ik zal eens wat tijd maken om een schema te maken, mocht het nodig zijn dan post ik mijn verdere vragen hier wel. Overigens wil ik geen draadloze oplossing gebruiken.
   

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #6
  Geen "draadloze regelingen"........weet je ook waarom je dat niet zou willen? Hierover heerst m.i. een onterecht vooroordeel
   

  VanTurenhout

  • #7
  Met het gevaar een eindeloze discussie op te starten, wat ik niet wil... Ik wil niets permanent draadloos in huis aan hebben staan, omdat ik van mening ben dat draadloos niet heel goed voor je is. Er zal vast verschil zitten in welke vorm van draadloos (400/800 Mhz, 2,4 Ghz etc) maar ik sluit alles gewoon liever uit. Ik kan tot nu toe prima leven met de 'beperkingen' die dat met zich meebrengt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu