Aluminium LED profiel opbouw bevestigen op plafond.

DHZnonpro

  • #1
Hi,

Ik heb aluminium LED profielen opbouw gekocht, die ik op mijn plafond wil bevestigen. Zie foto voor de onderdelen. Ik heb gekozen voor een kliksysteem, waarbij bevestigingsplaatje U, 2 stuks/meter wordt aangebracht en bevestigingsplaatje X gebruikt wordt om hoeken vast te zetten. Eenmaal bevestigingsplaatje U op het plafond vastgeschroefd dan kan je de gewenste lengte LED profiel er zo op vast klikken. Om een hoek te maken heb ik een los hoek koppelstuk van 90 graden.

In mijn verlichtingsproject zitten nogal veel hoeken en daar komt de moeilijkheid. Het is voor mij lastig om bijvoorbeeld een 1m lang stuk LED profiel, goed recht op een hoek koppelstuk te laten aansluiten. Wanneer ik denk het boorgat voor bevestigingsplaatje U goed gecentreerd te hebben en na het boren de schroef erin draai en het profiel erop klik, zit ik er meestal net 1 millimeter naast en dat na 3 keer boren!

Mijn vraag dus hier aan het forum. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik in 1 keer het boorgat goed gecentreerd heb, zodat het hoek koppelstuk en aluminium profiel vloeiend in elkaar overlopen?

Uw feedback wordt gewaardeerd.

Mvg,

DHZnonpro

D46060A8-B990-4E1F-89D9-04515CE2253A.jpeg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Ik snap het probleem nog niet helemaal. Je kunt toch een lijn op het plafond tekenen welke het midden van de strip vormt? Daar dan de beugels op schroeven en het moet kloppen.

Op de hoeken anders even een blokhaak gebruiken om haaksheid te garanderen.
 

DHZnonpro

  • #3
Hi Vonken_trekker,
Dank voor je reactie. Je hebt het helemaal begrepen... hier had ik nog niet aan gedacht. Ik probeer het uit in het weekend!
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Als ik opbouw leidingen moet maken dan teken ik altijd eerst het leiding verloop af op de ondergrond. Niet per de de hele leiding maar iedere 40cm bijv. waar een schroef komt. Dan kun je vervolgens snel en eenvoudig monteren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu