Verbogen aluminium deurpost (kozijn)

Kasperjan

  • #1
Beste mensen,
ik zit met een verbogen aluminium deurkozijn van een schuifpui. Lang verhaal kort: de schuifdeur viel in zijn slot met mensen buiten vast op het balkon. In een poging om de schuifdeur open te krijgen danwel van zn rails te lichten hebben de mensen een schroevendraaier tussen de alu schuifdeur en kozijn gestoken en de boel proberen te forceren. Gevolg is dat het kozijn over een stukje van zo’n 10 cm verbogen is . Het is nu een beetje golvend, omdat de schroeverdraaier op een paar plekken tussen het kozijn en deur gestoken is en daarbij boog het aluminuim telkens een stukje om. De vraag is hoe krijg ik dit weer een beetje netjes? als ik er met een hamer op sla , rek ik het alu dan niet verder uit met als gevolg nog meer golven en het alu?

image.jpg
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Proberen met een baco sleutel het voorzichtig terug te buigen een baco kan je op maat zetten en dan een poetslap ertussen en dan vast draaien om beschadiging te voorkomen.

Vr Gr
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #3
Uiteraard geheel op eigen risico ivm ruitbreuk, maar ik zou proberen op de rechte kant een lange hardhouten plank te klemmen, en er dan een een flinke lijmklem de andere kant recht te buigen, of desnoods met een kleine bankschroef er op.
 

Kasperjan

  • #4
Let niet op de zooi (vakantie adres) maar ik heb nog even een foto’tje bijgevoegd. Ik ga beide suggesties proberen, misschien kan ik een dun latje vinden welke in het profiel past en deze met een lijmklem oid aandraaien.
bedankt voor het meedenken, andere suggesties zijn ook nog welkom.

image.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu