Alarm inbouwen in nieuwbouw kozijnen.

Arjan'74

  • #1
Ik ga voor onze nieuwe voor- en achterpui binnenkort kozijnen bestellen als bouwpakket. Het leek mij handig om daar direct van die signaalgevers voor een alarmsysteem in te maken.

Ik kan er namelijk nu goed bij en ik zou direct alle draden via het nog te maken verlaagd plafond naar de meterkast kunnen leiden.

Ik probeer alleen uit te vinden hoe die dingen nu precies heten die ik zoek (reedcontacten geeft weinig bruikbare info). Zijn dit soort signaalgevers universeel of horen ze altijd bij een bepaald merk alarmsysteem? (laatste deel van de vraag natuurlijk alleen met ja/nee beantwoorden :wink: )
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Met deurcontacten alarmsystemen kom je een heel eind met zoeken...

Alhoewel de meeste fabrikanten aanraden hun eigen merk contacten te gebruiken, kan ik me niet anders voorstellen, dan dat standaard enkelvoudige contacten in diverse alarminstallaties gebruikt kunnen worden.

Ik denk dat ik wel iemand weet, die er meer over kan zeggen, ik zal hem even een berichtje sturen.
 

Fiesiekus

  • #3
Klusidee Kees schreef:
....kan ik me niet anders voorstellen, dan dat standaard enkelvoudige contacten in diverse alarminstallaties gebruikt kunnen worden.
Je voorstellingsvermogen is goed Kees; maak- en breekcontacten zijn universeel toepasbaar op de NO- en de NC-ingangen van de centrale.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Alle kontakten dienen te zijn voorzien van een NC kontakt.

Maar dan komt het

Elk kontakt dient ook voorzien te zien van een eindweerstand om eenvoudig kortsluiten of onderbreken te voorkomen.

Nu kun je wel gewone NC kontakten toe gaan passen en deze later voorzien van een eindweerstand, maar dan moet het draadje wel ergens naar buiten komen om deze weerstand er tussen te kunnen zetten.

Gebruik je kontakten van een bepaald merk in combinatie met ook een centrale van dat merk dan zijn de eindweerstanden meestal al ingegoten in het kontakt en is het slechts een kwestie van de draad langer maken en klaar is arjan 74.

Wel is het zo dat de meest voorkomende kontakten een aafsluitweerstand hebben van 4k7, maar je hebt ze ook van 1K , 2K, 2,2K, 5,6K, 10K, 12 K 18K en ik ben zelfs 30K tegengekomen.
Dus wil je het eenvoudig uitvoeren dan is het wel van belang om te weten welke centrale je wilt gebruiken.

Als jij een bepaald type centrale op het oog hebt laat het dan weten, meestal weet ik wel welke eindweerstanden er bij horen.

Suc6

Gerrit Bakker
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Dat laatste even per PB... :wink:

Gerrit, bedankt voor je reactie!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu