Inbouwen cilindersloten

Barracuda_82

  • #1
Ik ben bezig met een verbouwing en de aannemer heeft op mijn verzoek ook alle sloten op de buitendeuren vervangen en gelijke cilindersloten geplaatst. Alleen vind ik het resultaat niet mooi.

De cilinders steken namelijk op sommige deuren (aan de binnenkant) een eind uit of vallen juist binnen het schild, en vallen aan de buitenkant van de deur erg ver in het schild. Toen ik daar naar vroeg zei de aannemer dat dat tegen inbrekers is zodat ze hem niet af kunnen breken met een bahco, maar ik lees daarover op internet alleen dat de cilinder niet meer dan 3mm uit mag steken. Mijn pa zegt dat de sloten niet in het schild hoeven te vallen en opnieuw gemonteerd moeten worden zodat de cilinders vlak met het schild vallen.

Ik hoop dat mijn verhaal een beetje duidelijk is, anders kan ik vanavond wel een paar foto's schieten als ik weer thuis ben.

Mijn vraag concreet: moet de cilinder ín het schild vallen, vlak met het schild of moet ie een beetje uit steken (max 3mm)?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Cilinders vallen of binnen het schild, gelijk aan het schild of maximaal 3mm erbuiten.
Dit is niet een kwestie van monteren, de cilinders hebben een vaste lengte en kan je op lengte bestellen.
Omdat niet elke maat verkrijgbaar is krijg je dat ze in of op het schild vallen.
De enige methode om ze pas te krijgen is dus opnieuw op juiste lengte bestellen.
 

Barracuda_82

  • #3
Thanks voor de info. Dan ga ik even overleggen met de aannemer, want sommige cilinders vallen bijna een halve centimeter binnen het schild en da's gewoon niet mooi.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu