Airco, 2nd opinion

Krunnie

Specialist Elektra
  • #21
Een stofzuiger zet uiteindelijk al zijn energie om in warmte, deels door in beweging brengen van de lucht en stof, deels door opwarmen van de motor en andere bewegende delen. Dus 1000 Watt is 1000 Watt aan warmte als eindresultaat.
 
  • Like
Waarderingen: The headhunter

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #22
Ik kan uit ervaring meespreken over het opwarmen van een goed geïsoleerde woning.
Inderdaad warmt de woning minder snel op, maar met een zomer als wat nu achter ons ligt zal deze uiteindelijk geheel opwarmen en dan helpt het niet meer om 's nachts alles op te zetten want zodra je de ramen weer sluit is het meteen weer warm in huis en zolang het duurt om de woning op te warmen zo lang duurt het ook zo ongeveer om deze weer af te koelen.
Hier in huis is bijna elke raam voorzien van grote uitvalschermen om direct zonlicht tegen te houden maar hebben bijna de gehele periode elke nacht 4 ventilatoren gedraaid om nog te kunnen slapen en met enige regelmaat ook nog de airco als het warmer werd dan 30 graden in de slaapkamer.
Van het voorjaar ga ik een nevel systeem aanleggen rondom het huis om te kijken of de temperatuur daarmee overdag een flink eind naar beneden gebracht kan worden.
Daarnaast staat er een airco op de nominatie voor het geval het nevelsysteem toch niet goed genoeg werkt.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #23
Pas op met nevelsystemen!
Als er geen voorziening is om het kalk uit het water te halen zal alles wit gaan uitslaan.
Tevens zal er een desinfectie systeem om moeten om legionella te voorkomen!
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #24
Water komt zo rechtstreeks uit de grond van 14m diepte dus denk dat de kans op legionella te verwaarlozen is.
Water hier rechtstreeks uit de grond is zachter dan wat uit de kraan komt, daarnaast zal deze niet 24/7 365 dagen per jaar aanstaan.
Dus gewoon een proef om te kijken hoe dat gaat en anders wordt het gebruikt als druppel systeem in de tuin, gaan er zonnepanelen op het dak en wordt de airco aan de wand geschroefd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu