Agnes platen mooi afwerken, of alternatief kiezen?

Koelkast

 • #1
We hebben een mooi jaren 30-huis gekocht. Daar is al jaren niks meer aan gedaan, behalve dan het plafond in de woonkamer: spierwitte agnes platen in halfsteensverband. Dat valt dus echt ontzettend op, het spierwitte en vooral ook die naden.

Op dit moment zit er een gipsplafond in mijn huis (ook oud huis), wat me niet stoort. Er zitten ook naden in, maar vind ik niet erg.

Nu vraag ik me af wat ik met die agnes platen zou kunnen. Eigenlijk zou ik ze dan willen overschilderen met latex o.i.d. , en de naden afwerken met kit of nadenvuller. Aan de andere kant vraag ik me af of het mooi wordt, en of je niet heel veel prutswerk voor niks doet.
Aan de andere kant is gipsplaten monteren misschien ook wel een idee, of het laten stucen van het plafond. Kan stucen überhaupt over agnes plafondplaten heen?

Er zijn vast mensen met ideeën op dit forum, heel graag hoor ik van jullie!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Als je ze niet mooi vindt, worden ze na allerlei behandelingen ook niet mooi(er). Beter eraf slopen en stuc- of gipsplaten ertegen. Dan afwerken zoals in je eigen huis.

  Kan je een foto van de Agnesplaten plaatsen?
   

  Koelkast

  • #3
  Dank voor je snelle reactie. Ik heb helaas geen foto, ik kan maandag ws. pas weer in het huis, het voorlopig koopcontract is nog niet getekend, dat moet eerst :-)
   

  Fiesiekus

  • #4
  Overigens worden ze, indien gewenst, niet gelatext maar met acrylverf overgeschilderd.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu