Afzuigbuis van 150mm 125mm

Silver

  • #1
Hallo,

ik ga me keuken plaatsen en daarbij een afzuiger naar buiten (was motorloos dmv centrake afzuiging)

Ik moet volgens de specificatie een afvoerbuis van 150mm gebruiken. maar als je dan een afzuigkap aan de buitenkant van huit plaatst is het echt een groot gat met afdekplaat.
degene van 125 is een stuk kleiner.

vraag is kan ik zomaar van 15cm naar 12,5cm gaan of krijgt me uitzuiging dan problemen met de hoeveelheid lucht die afgevoerd moet worden?

gr en bedankt
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je de mogelijkheid hebt zou ik me toch aan de specificaties houden ivm de capaciteit en het geluid.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Ik heb zelf vorig jaar een tweemotorige afzuigkap geplaatst en daarbij was ook 150 mm voorgeschreven. Daarnaast moest de diameter aan het eind van de pijp, bij het rooster nog groter worden. Dit omdat een rooster voor weerstand zorgt. Ik heb wel de 150 mm pijp toegepast, maar niet nog groter bij het rooster. Het resultaat was dat er al teveel weerstand optrad bij het rooster, waardoor er allerlei stromingen ontstonden in de pijp. Veel lawaai en minder afzuiging. Dit terwijl de afvoer maar een kleine 2,5 meter lang is.

Ik heb uiteindelijk zelf een rooster aangepast om de weerstand te verlagen. Resultaat is nu dat ik een perfect werkende en stille afzuigkap heb. Mijn advies is dus om je aan de installatievoorschriften te houden. Anders heeft het geen enkele zin om een afzuigkap te plaatsen met een hoge capaciteit.

Succes
 

Silver

  • #4
Ok dat is precies wat ik niet wil idd..
kga wel gewoon voor de voorschriften. thx voor de reacties
gr
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
Nog even als toevoeging, als je het echt stil wilt hebben voer de buis dan uit in spiraliet met zo min mogelijk flexibele buis ertussen. Ook kun je de buis en eventueel een schouw waar de afzuiger in komt kunnen isoleren met steenwol. Scheelt nog meer stromings en motorgeluid.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu