Afwerking laminaat bij drempel en deurkozijn

Klusmeus

  • #1
Goedemorgen,

Ben inmiddels zo'n 2 maanden bezig in ons nieuwe huis en heb (als lezer) al veel hulp gehad van dit forum. Omdat ik nu een tweetal vragen heb waarop ik nog geen antwoord heb kunnen vinden heb ik uiteindelijk ook hier een account aangemaakt.

Komende week gaan wij een laminaatvloer leggen op onze woonverdieping, omdat we muurplinten willen plaatsen nadat de vloer erin ligt willen we zoveel mogelijk het gebruik van plakplinten vermijden.

Langs muren vormt dit uiteraard geen probleem maar bij de drempel en het deurkozijn wordt dit wat lastiger. Op dit forum las ik de tip om een stukje uit de drempel te frezen zodat deze mooi over het laminaat heen valt. Is dit echter ook mogelijk bij het kozijn, en hoe pak ik dit aan?

En wat zijn volgens jullie andere opties? De kozijnen zijn van hout.Daarnaast een andere uitdaging, in een hal op een andere verdieping willen wij ook laminaat leggen. Deze loopt naast de spijlen van de trap langs, zie ook foto hieronder. Echter is deze constructie maar 6mm hoger tov de onderliggende vloer, laminaatvloer met ondervloer zullen minstens 8mm hoog zijn en dus 2mm hierboven uitkomen.Hebben jullie advies hoe dit netjes valt af te werken?

In de hal gaan we waarschijnlijk wel met plakplinten aan de slag.

Alvast dank!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Het kozijn inderdaad ook inkorten. Met een occilerende machine (multitool) is dit het handigst.

Bij het traphek kan je bv. een aluminium eindprofiel gebruiken.
 

Klusmeus

  • #3
Dank voor je bericht.

Ik kwam er gisteren achter dat het kozijn toch van staal was, niet van hout zoals ik dacht.

Kan ik hier aan de onderkant ongestraft een stukje uit slijpen, of wordt e.e.a hier merkbaar zwakker door?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik verwacht dat dit ook aan de muur hangt, ipv. op de grond staat. Maar misschien kan iemand anders dit nog even beoordelen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu