Afwerking deurkozijnen

Wouterrrr

  • #1
Hallo!

Omdat ik een verlaagd plafond heb geplaatst heb ik ook besloten om mijn deurkozijnen te vervangen (dit omdat anders het verlaagde plafond tegen het bovenlicht in het kozijn aankwam). Dit dacht ik even te doen, maar bleek nog een hele klus te zijn!

Ter info: alle muren gaan nog gestuct worden.

Nu zit ik met het volgende, mijn kozijnen zitten er weer allemaal in, mooi recht, en de deuren passen perfect. Maar, ik zit met 2 kozijnen waarbij dingen niet perfect verlopen zijn:

1) Mijn badkamerkozijn heb ik iets moeten afschaven zodat de deur nog past. Hierbij is wel het randje wat om het kozijn zat verloren te gaan. Ik dacht dit op te lossen door nieuwe latjes te plaatsen, en daarna als er gestuct is, dit mooi af te werken met een strakke omlijsting.

2) Een kozijn naar de slaapkamer was smaller dan de muur, waardoor er nu een stuk muur over is zonder kozijn. Kan ik hier ook gewoon latjes plaatsen in het stuk wat nog open is?

Ik hoop dat het met de foto's duidelijker wordt wat ik bedoel!

1631957051457.png

Rechts is het kozijn, en links is de gipsplaat waar nog een kier tussen zit.

1631957102384.png

Zelfde kozijn, maar misschien dat het aan de bovenkant wat duidelijker is!

1631957421251.png

Het kozijn van de badkamer, hier zie je niet dat extra randje wat om de andere kozijn wel zit, omdat ik hier wat van af heb moeten schaven om de deur passend te maken.

Mocht het compleet anders moeten, hoor ik ook graag het advies. Maar liever maak ik het hiermee netjes, ik vind het namelijk niet erg als het kozijn groot/dikker lijkt dan oorsprokelijk!

Bedankt!
 

Wouterrrr

  • #2
Gezien er geen reacties zijn, vermoed ik dat ik niet genoeg informatie heb gegeven. Wat voor informatie kan ik jullie nog geven om mij tot een goede oplossing te helpen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Je had toch ook het kozijn breder kunnen maken door er een lat tegenaan te schroeven voordat je het kozijn in de sparing vast hebt gezet?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
1 snap ik niet. Welk randje heb je eraf geschaafd? De deursponning of de kalksponning?

2 gewoon een afdeklatje erover.
 

Sander 1972

  • #5
Foto 2 steil zit scheef, die ga je tegen komen met afhangen. Verder had dat kozijn wel verder naar de zicht kant gemogen. Of je doe er een hele dikke smeer lat op.

Foto1 kozijn beter verdelen met de andere zijn, anders word het dik smeren en dun verdienen voor de stuc, en anders een extra gips plaatje er op schroeven.

Laatste foto is net als de rest vrij onduidelijk.
 

Wouterrrr

  • #6
Bedankt!

@IJkenhout Excuus, ik ben een beginnende klusser! Het randje wat ik bedoelde:

1632380098189.png


Die 2 uitstekende randen aan de onderkant. Volgens mij dus de kalksponning!

Latje, duidelijk, dat was mijn idee ook inderdaad, ik ga daarmee is aan de slag ;)!

@Sander 1972 Bedoel je scheef omdat je daar rechtsboven op die foto een stukje uit ziet steken? Ik heb de deur erin gehad en dat paste perfect, ik zal het vanavond nog eens een keertje extra goed checken. Beter te vaak dan te weinig!

Op de onduidelijke foto probeerde ik te laten zien dat dat kozijn gelijk zit met de muur, terwijl de andere kozijnen die randen hebben wat je op die foto hierboven ziet. Het is soms lastig om iets duidelijk op een foto te krijgen! :P

Ik ga van het weekend is wat proberen met latjes, ik zal het resultaat hier ook even delen!

Bedankt zo ver!
 

Wouterrrr

  • #7
Om het af te sluiten;

Uiteindelijk heb ik er nog wat extra stucplaten langs geschroefd zodat het op dezelfde hoogte als de muur komt, de stukadoor heeft het heel netjes gewoon tot dezelfde hoogte allemaal gebracht.

Er komen straks nog mooie afwerklatten tegenaan. Ik denk dat dit er met een paar weken als het af is superstrak uit ziet!

Bedankt nog allemaal voor het meedenken!
 
  • Like
Waarderingen: IJkenhout

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu