Afvoerslang wasmachine op afvoerpijp niet belucht

Jojo22

 • #21
@Jan, ben naar jouw optie aan het kijken, alleen als dat passtukje eraf gaat blijft een kleine 2 cm over van de flex slang dan begint gelijk het buigplastic stuk die iets dikker is.. Het voelt niet goed om zo een kort stuk erin te hebben zitten..

@ABCDE & @Henk253, binnendiameter afvoerpijp is ca 32mm (ken de gangbare afmetingen niet) als ik daar een 40mm overeen zet kan het water zich daar ophopen.. en nee de slang is ca.28mm maar te kort of ik moet een nieuwe regelen die na de bocht verder door loopt, dat is een oplossing maar dan nog is de speling erg klein. Ik denk dat ik iemand vraag om bovenin de afvoerpijp een t splitter te zetten. In een deel prop ik zoals nu de afvoerslang erin en in de andere die dan met een bocht omhoog loopt kan de lucht eruit is dat een idee?
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jojo22

  • #22
  Zou dit goed werken?

  image.jpg
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #23
  Dan is het beter wat @Jan zei.
  Je kunt de slang ook in die houder opschuiven.
  Je trekt eerst aan de slang 1 en dan trek je bovenste 2 zodat een grotere boog heeft dan trek/duw 3 zodat weer goed in de houder zit.
  Vervolgens zaag je uiteinde er af en je drukt de slang in je buis nu kan het lucht er gewoon bij langs.
  Naamloos.jpg
   

  Jojo22

  • #24
  Heb ik geprobeerd maar zat behoorlijk vast in de houder, maar als dat kan zoals je zegt probeer ik het nog een keer, eens kijken hoeveel speling dan inderdaad overblijft(!)
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #25
  Hoeft maar iets speling hebben, je moet wel kracht zetten om hem aan te trekken je voelt dan dat iedere ribbel bij aan trekken.
  Je hebt dan 2 mm rondom de slang.

  Je kunt hem zelf vervangen voor een andere houder afvoerslang houder - Google zoeken
  Anders maak je zoals je zelf zei er zijn ideeën genoeg.
   

  Jojo22

  • #26
  Dank iedereen voor het meedenken(!) Tuutje afzagen heb ik overwogen maar toch bang dat ie of losschiet en anders geluid maakt. Ik heb het tuutje uiteindelijk bijgesneden bij de oortjes (in de lengte), beetje schuin ingestoken (steekt vooralsnog diep genoeg erin) de bocht/houder strategisch in de muur vastgezet zodat ie geen kant op kan, zo komt er nog wel wat lucht uit, verder heb ik zekerheidshalve zeil omheen geplakt, mocht er ooit water uit stromen (wat ik niet verwacht) dan kom ik er gauw achter doordat het niet aan de achterkant maar onderdoor naar voren toe.
  Nogmaals dank

  image.jpg
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu