Afvoerput tuin jaren 30 woning

Jero73

 • #1
Ik heb in de tuin een afvoerput waar de afvoeren van de keuken op uitkomen.
Ik vraag mij af hoe zo'n put werkt, ik zie wel 2 dikke buizen maar deze lopen schuin omhoog weg dus dit lijken mij niet de afvoeren naar het riool.
Als ik de put met de tuinslang vol laat lopen lijkt het ergens in de zijkant weg te lopen, hier voel ik ook een gat?
heeft iemand een idee hoe zo'n put werkt en wat de dikke buizen kunnen zijn? misschien hemelwater afvoer of iets dergelijks?
Onderstaand een foto, de drie grijze pijpen zijn de afvoeren van de keuken wasbak, wasmachine en buiten wasbakje.
Daaronder nog een foto met een witte cirkel, hier ergens zie je het water weglopen, als ik daar met mijn hand voel voel ik ook een gat in de zijkant, soort gleuf. 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  In de put zit een stankafsluiter om te voorkomen dat de hele buurt stinkt naar rioollucht, werkt hetzelfde als de sifon van een wastafel.
   

  Jero73

  • #3
  Ok, dat verklaard ook waarom ik stank had, ik heb de put schoongemaakt en daarbij kwam ik de opening tegen, deze zat vol met vuil.
  Maar als deze opening een stankafsluiter betreft waar loopt het water dan normaal weg?
   

  Jero73

  • #5
  Ok, redelijk duidelijk maar het is me nog onduidelijk waar het water precies wegloopt, bij mij lijkt het door het gat in de witte cirkel weg te lopen, zal ik dan de put nog verder schoon moeten maken, eventueel tot op de bodem?
   

  Sxnder

  Specialist Elektra
  • #6
  Ik zou hem idd even helemaal leegscheppen dan wordt het waarschijnlijk wel duidelijk. Ik heb ook zo'n putje in de tuin en uiteindelijk een gat in het tussenschot geboord voor camera inspectie en ontstopping.
   

  Jero73

  • #7
  Ik ben inmiddels alweer een stap verder, heb grotendeels het water eruit gekregen, niet tot de bodem maar wel zover dat ik een 2e grote opening gevonden heb net boven de bodem.
  Hier zat 1 grote klont vet in, dit gat heb ik goed schoongemaakt.
  Als ik nu de tuinslang erin hang blijft het water op 1 niveau staan, het stijgt nagenoeg niet en zeker niet meer tot de gleuven bij de witte cirkel.
  Ik denk dat het deels al een stuk beter is nu en door de antwoorden en tips heb ik weer iets meer een idee hoe zo'n put werkt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu