Afvoerput in tuin buren stinkt

Rein70

 • #1
Onze buren hebben een afvoerput in de tuin, tegen onze uitbouw van de keuken. op deze put komt de afvoer van de keuken uit.
Vroeger woonde hier een alleenstaande vrouw, en hadden we geen stankproblemen. Sinds 2 jaar is het huis verhuurd aan een gezin van 4 en zijn de stankproblemen begonnen

Steeds in de winter hebben wij last van stankoverlast in huis, een weeïge rioollucht. Met name 's avonds en 's ochtends als er intensief water gebruikt wordt door onze buren. Vorig jaar is de put schoongemaakt en toen werd de stank aanzienlijk minder. Volgens de loodgieter van de eigenaar kan de stank in ons huis overigens niet door de put komen, maar dat geloven wij eigenlijk niet.

Nou vinden de buren zelf ook dat de put stank veroorzaakt in hun tuin, dus hebben zij de put afgesloten met een zware plank. Mijn vraag nu is: zou dit de oorzaak kunnen zijn van de stankoverlast? En hoe vaak moet zo'n put geleegd worden?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Hoe groot of inhoud heeft die put.
  Waar wordt die put nog meer voor gebruikt. Waarom is de afvoer van de keuken niet zo als het hoort op het riool aangesloten. Dus de afvoer van de keuken voorbij het stankslot van de put.
  Hoe vaak zo'n put geleegd moet worden. Dat is moeilijk te bepalen, wat wordt er door de buren door de gootsteen gespoeld. Bijvoorbeeld gooi je veel vet eerst in iets van een kartonnendoos, melkpak en dan in de grijze bak of spoel je dat weg met veel zeep door de gootsteen. :wink:
   

  Drain

  • #3
  OORZAAK
  Onder anaerobe omstandigheden wordt in water opgelost sulfaat door sulfaat reducerende bacteriën gereduceerd, waardoor zwavelwaterstof ontstaat. Het zwavel van het sulfaat dient daarbij voor de bacteriën als elektronenacceptor. Dit proces vindt echter pas plaats als de zuurstofverzadiging onder de 20% daalt. De anaerobe biologische afbraak van nitraat begint daarentegen als de zuurstofverzadiging onder de 80% daalt, zodat voor bepaalde bacteriën de stikstof van het nitraat gemakkelijker en sneller als elektronenacceptor ter beschikking staat als het zwavel van het sulfaat. De aanwezigheid van een geringe hoeveelheid nitraat onderdrukt derhalve de biogene sulfaatreductie en daarmee de vorming van zwavelwaterstof. Bovendien wordt bij aanwezigheid van nitraat vooral de voorkeur gegeven aan nitraat reducerende bacteriën in de biofilms ten opzichte van sulfaat reducerende bacteriën.

  OPLOSSING
  Vanaf November 2012 is product X toegelaten op de Nederlandse markt.
  X is zo uniek dat het op twee manieren is gepatenteerd (produkt en toepassing)
  Een kleine dosering van 5 druppels per dag per afvoerputje is de oplossing.
  Waar te koop? Google op X

  gr

  Dokter drain
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Dat gaan we dus niet doen Dokter Drain, reclame maken is niet toegestaan op Klusidee, lees even de forumregels.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu