Afvoerput buiten

Mella1988

 • #1
Momenteel zijn wij bezig met het opnieuw tegelen van de achtertuin en omdat er bij ons achter na een regenbui flink water blijft staan willen we meteen een afvoerputje in het straatwerk maken. Achter in de tuin ligt al een bestaande stenen put naar het riool waar we de pvc buizen in uit kunnen laten komen. Nu is die put niet zo heel erg diep en aangezien je wel genoeg schot moet hebben in je buizen (anders loopt het water niet weg) hebben we een putje nodig met een zijaansluiting. Die zijn er uiteraard wel, maar nu hebben mijn vriend en zijn vader heel ijverig al een put aangeschaft met een zijaansluiting die we prima aan kunnen sluiten op de buizen naar het riool. Punt is nu alleen dat de zijaansluiting van het putje slechts 2 cm lager zit dan waar straks het deksel van de put komt. Dat is natuurlijk veel te weinig als er rondom de put nog tegels van 6 cm dik moeten komen te liggen. Alleen ik als vrouw zijnde krijg het ze maar niet aan hun verstand. Nu lijkt het er dus op uit te draaien dat ik straks tussen mijn mooi nieuw bestraatte terras een gat heb zitten waar de pvc buis vanuit het putje in ligt en waar we dus niet anders mee kunnen dan opvullen met cement. Dit moet toch anders op te lossen zijn?
Heeft iemand een idee?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Misschien even een foto plaatsen, van het gekochte putje.
  Dan is het wat makkelijker, om een goed antwoord te geven.
   

  Geus

  • #3
  Een putje voor binnengebruik, onder een tegelvloer, toevallig? Deze kan in de winter bij vorst problemen gaan geven.
   

  Niek1

  • #4
  Dag Mella voor een oplossing van je probleem kijk even op Link verwijderd zij hebben putten welke hiervoor te gebruiken zijn.
   

  Neesje

  Specialist Verwarming
  • #5
  Nou mod, deze artiest maakt wel erg veel reclame!!!!
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
  Beste Niek 1

  Wilt u eerst even de forum regels lezen, voordat je een bericht plaatst.
  Reclame maken, is hier niet toegestaan.
  Ook in je andere bericht, is dezelfde link weggehaald.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu